DIGG YOUR OWN HOLE

Vojković u gubicima zbog Chemical Brothersa

07.09.2010 u 11:10

Bionic
Reading

Nakon odlaska s pozicije čelnog čovjeka Croatia osiguranja bivši potpredsjednik HSLS-a Hrvoje Vojković najavljivao je da će se baviti privatnim biznisom, a čini se da je prvi takav posao sklopio krajem kolovoza, kad je bio jedan od suorganizatora koncerta britanskog glazbenog dua Chemical Brothers u Novalji na Pagu

Kako se doznaje u zagrebačkim glazbenim krugovima, Hrvoje Vojković je na nagovor prijatelja Marka Lasića Nereda bio glavni financijer nastupa britanskih glazbenika u Hrvatskoj. Tjednik Nacional piše kako su Vojković i Lasić iz vlastitih sredstava prikupili oko 250 tisuća eura potrebnih za organizaciju koncerta, dok je 70 tisuća eura isplatio glavni sponzor Becks.

Vrlo je izvjesno da su pretrpjeli teške gubitke, jer Chemical Brothersi svoj nastup ne naplaćuju manje od 300 tisuća eura, pa je uz ostale visoke troškove organizatorima bilo potrebno 15 tisuća prodanih ulaznica da ostvare profit. Kako je na koncertu prodano tek nešto više od tri tisuće karata, teško je vjerovati da su na kraju ulagači uspjeli vratiti svoj novac, a kako se smatra da je najviše u koncert uložio Vojković, može se pretpostaviti da je on najviše i izgubio.