NIŠTA OD OBEĆANE PLAĆE

Vlasnik svinjogojske farme i dalje zavlači radnike

20.11.2012 u 11:58

Bionic
Reading

Radnicima svinjogojske farme u Novom Senkovcu ni danas nisu isplaćene tri zaostale plaće, premda se na njihovom računu trebala naći još jučer ujutro

Bjelovarčanin Zoran Cikuša, direktor i vlasnik farme, tvrdio je u subotu da je novac za dvije plaće radnika, u iznosu od milijun kuna, već osigurao hipotekom na svoje nekretnine u Bjelovaru. Premda je isplatu najavio za jučer, ogradio se 'tehničkim detaljima u banci pa novac može sjesti par dana kasnije'.

'Direktor farme kaže da je nešto zapelo u prijenosu sredstava, da im je blokiran račun i da će plaća biti isplaćena u četvrtak ili petak. Ukupni dug sada iznosi milijuna i pol kuna, očito je da farma nema novca, sve je pod hipotekom i ne znam odakle bi radnicima mogao doći novac ni kako će sve završiti. Porezna uprava blokirala je račun, tvrtka više nema novca i to je to – točka, završeno!', kazao je Šimo Orešković, regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a, dodajući da se radnički prosvjed, ograničen zbog dobrobiti životinja, nastavlja do daljnjeg te da Sindikat radi na ostvarenju njihovih prava.

Sedamdesetak radnika novosenkovačke svinjogojske farme, među kojima i tridesetak hrvatskih branitelja prosvjeduju četvrti dan. Ako ovakva situacija potraje, radničkom prosvjedu će se pridružiti i branitelji Virovitičko-podravske županije. Nove podatke sindikalni će čelnici imati krajem tjedna, za kada najavljuju i tiskovnu konferenciju.