pohvalio se na facebooku

Vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak dobio deveto dijete

04.01.2018 u 10:31

Bionic
Reading

Tomislav Debeljak, vlasnik Brodosplita, pohvalio se na svojem profilu na Facebooku kako mu se proširila obitelj za još jednog člana, djevojčicu Korinu. Sa suprugom Danijelom sada ima devetero djece, pet djevojčica i četiri dječaka. Obitelj tako broji ukupno 11 članova

Fotografijom iz bolnice s tek rođenom kćerkom na svojem se profilu na Facebooku pohvalio Tomislav Debeljak, vlasnik splitskog brodogradilišta Brodosplit. Malena Korina teška je 3170 grama i dugačka 49 centimetara, pišu 24 sata. Sa suprugom Danijelom ima devetero djece, pet djevojčica i četiri dječaka.

Debeljak posljednje četiri godine živi na relaciji Samobor – Split. Dok mu je obitelj u Samoboru, on provodi radni tjedan u Splitu otkada je njegova tvrtka DIV od države kupila posrnuli Brodosplit. Vikende provodi s obitelji, a djecu, kako je otkrio u jednom razgovoru, obožava.  

'Supruga Danijela je osoba kojoj se divim jer, zbog mojeg posla, sama vodi brigu o djeci. Radim i po dvadeset sati na dan, dođem petkom, vraćam se u Split nedjeljom, ali ona nadoknađuje moju odsutnost. Sretan sam čovjek s tako velikom obitelji', prenosi 24 sata njegove riječi otprije nekoliko godina, kada je dodao da bi svaki izostanak s posla u Brodosplitu mogao značiti izgubljene milijune kuna.

  • +6
Prosvjed u Brodosplitu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Debeljak se često znao naći u središtu pozornosti zbog svađa sa sindikalistima koji su ukazivali na nezakonitosti u privatizaciji škvera, a slučaj Brodosplit istraživao je i DORH. I Općinsko državno odvjetništvo u Kninu je prije pet godina protiv njega podiglo optužnicu zbog sumnje da je oštetio državni proračun za 3,6 milijuna kuna. Teretilo ga se i da od 2007. do 2009. radnicima nije isplaćivao poreze i doprinose, no on niječe sve te optužbe.