MRIJESTILIŠTE U NINU

Vlahović se Gotovini pohvalio ulaganjem teškim 130 milijuna kuna

22.09.2015 u 14:47

  • +11

Cromaris otvorio jedno od najvećih europskih mrijestilišta, vrijedno 130 milijuna kuna

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Bionic
Reading

Najveći domaći proizvođač ribe, zadarski Cromaris, tvrtka u sastavu Adris grupe, u utorak je u Ninu otvorio novoizgrađeno mrijestilište. Radi se o najvećoj proizvodnoj investiciji Adrisa u ovoj godini, vrijednoj 130 milijuna kuna

Novo mrijestilište jedan je od najsuvremenijih objekata za mrijest brancina i orade u Europi te će učvrstiti Cromarisovu konkurentnost na europskom i svjetskom tržištu kvalitetne bijele ribe.

'I ovo tehnološki superiorno i jedno od najvećih europskih mrijestilišta potvrda je Adrisove poslovne filozofije izvrsnosti. Ulažemo u svoju zemlju godišnje više od 500 milijuna kuna. Spajamo tradiciju, vlastite potencijale i suvremena poslovna iskustva, stvarajući tako nova radna mjesta', poručio je predsjednik Uprave Adrisa Ante Vlahović

Cromaris je trenutno među osam najvećih proizvođača ribe u Europi, a prošle godine je proizveo i prodao više od 5.600 tona. U samo nekoliko godina proizvodnja je upeterostručena s ambicioznim planom da se do 2018. dostigne proizvodnja od 10.000 tona kvalitetne bijele ribe.

Na svečanosti otvaranje mrijestilišta bili su ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i umirovljeni general Ante Gotovina.

'Otvaranje ovog mrijestilišta dokaz je da uzgoj ribe ima veliku perspektivu u Hrvatskoj', rekao je Gotovina, a i sam se bavi tim biznisom - njegova tvrtka Pelagos net farma uzgaja tunu.