KOD OTVORENOG DIJELA

Vinkovci prvi put dobili zatvorenu tržnicu

14.10.2023 u 11:18

Bionic
Reading

Grad Vinkovci prvi je puta u svojoj povijesti dobio zatvorenu tržnicu koja je u subotu počela s radom u obnovljenom i adaptiranom objektu bivše 'Opskrbe', neposredno pokraj otvorenog dijela vinkovačke Gradske tržnice

Po riječima gradonačelnika Ivana Bosančića, koji je jutros obišao prodavače u zatvorenoj tržnici riječ je o ulaganju od nešto više od milijun eura, a trošak su podijelili Grad Vinkovci i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

'Pozivam i prodavače i kupce da dolaskom podrže ovaj prostor i projekt jer Vinkovci zatvorenu tržnicu nisu do sada nikada imali', kazao je Bosančić najavivši za iduću godinu i obnovu te natkrivanje vanjskog dijela Gradske tržnice.

Zatvoreni dio Gradske tržnice prostire se na gotovo 800 četvornih metara prodajnog dijela sa pratećim sadržajima, uključujući veliku hladnjaču u podrumskim prostorijama, dok se na katu nalaze prostorije gradske tvrtke GTG koja, između ostalog brine i o gradskoj tržnici.

Vinkovačka tržnica građanima nudi domaće proizvode od 50-tak OPG-ova od kojih je dvadesetak prešlo u zatvoreni dio tržnice.

'Grad Vinkovci subvencionira OPG-ovcima korištenje prodajnih mjesta te tako zakup mjesečno po mjestu iznosi euro da bi se kroz naredne godine povećavao te bi tek u petoj godini zakupa zakupci plaćali stopostotnu cijenu', kazao je direktor GTG-a Elvis Kovačević.

Gradski pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Niče napomenuo je kako su kako sredstva koja je Grad uložio u obnovu i adaptaciju objekta za zatvorenu tržnicu korištena od prihoda od zakupa poljoprivrednog zemljišta. 'Dakle ono što je nama dala poljoprivreda, na ovaj način smo i vratili poljoprivrednicima', poručio je Niče.