čudo u svetoj nedjelji

[VIDEO/FOTO] Izgradnja Rimčevog kampusa se zahuktava, a stanje na gradilištu možete provjeriti i uživo

  • Autor: T. O.
  • Zadnja izmjena 15.11.2021 16:20
  • Objavljeno 15.11.2021 u 15:51
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Rimac Automobili

Krajem kolovoza započela je izgradnja budućeg suvremenog sjedišta tvrtki Bugatti Rimac i Rimac Technology, vrijednog 200 milijuna eura, u Svetoj Nedelji kod Zagreba. Opseg i ambicije novog Rimac Kampusa su veliki, što ga čini jednim od najvećih razvojno-istraživačkih i proizvodnih kompleksa u Europi, ne samo u automobilskoj industriji, a sada možete snimku s gradilišta gledati i uživo

Kao sjedište za istraživanje, razvoj i proizvodnju, novi kompleks omogućit će tvrtki povećanje razvojnih i proizvodnih kapaciteta maloserijskih projekata, koji su donedavno bili dominantni posao tvrtke, do velikoserijske proizvodnje sustava električnih pogona, baterijskih sustava i ostale tehnologije, razvijene za globalne automobilske tvrtke, poručuju iz Rimac automobila.

Istovremeno, u kampusu će se proizvoditi Rimac Nevera, kao i ključne komponente za buduće modele Rimac i Bugatti. Kampus je izgrađene površine od 100.000 kvadratnih metara, a ukupne površine 200.000 kvadratnih metara. Nominirani izvođač radova je tvrtka Facies iz Svete Nedelje. Kako se odvija gradnja, možete se sami uvjeriti u videu.

Rimac Campus Live Stream

Izvor: Društvene mreže / Autor: RimacAutomobili

S testnom stazom koja okružuje kompleks, muzejom, odjelima za dizajn, inženjering te pogonima za proizvodnju i testiranje, novi kampus bit će jedinstvena lokacija i globalno sjedište Rimac grupe. Rimac Kampus bit će mjesto na kojem će se dizajnirati i razvijati svaki budući model Bugatti i Rimac te komponente koje Rimac Technology razvija za druge proizvođače, hvale se iz Rimac automobila.

Prilikom dizajna kampusa, hrvatska arhitektonska tvrtka 3LHD posebnu pažnju pridaje tome da se integrira filozofija tvrtke i ispune svi nužni kriteriji s dugačkog popisa potreba i želja korisnika kampusa.

Govoreći o projektu koji je bio dio njegove vizije prije 10-ak godina, izvršni direktor i osnivač Mate Rimac rekao je:

'Rimac Kampus za mene je vrlo poseban projekt. Za bilo koju tvrtku najvažniji su ljudi koji čine tu tvrtku. Meni je uvijek bilo iznimno važno stvoriti najbolje moguće okruženje za zaposlenike – u svakom pogledu. Kada si u vrhunskom okruženju, lakše je stvarati vrhunske proizvode. Kampusom želimo upravo to – stvoriti najbolje moguće mjesto za boravak, rad i kreativnost, ali ne samo za naše zaposlenike. Želimo da kampus postane mjesto na kojem se susreću i isprepleću zaposlenici, kupci, investitori, učenici i opća javnost. Osim toga nam je iznimno važno da budemo maksimalno integrirani u okoliš i okolinu te klimatski neutralni.'

  • +5
  • +2

Rimac Kampus

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Rimac Automobili

Iako ćemo uskoro otvoriti više lokacija u drugim zemljama, dodaje Rimac, Hrvatska će uvijek biti naš dom, a kampus to jasno pokazuje.

'Na ovoj lokaciji razvijat će se i dizajnirati svi budući modeli Bugattija i Rimac automobila, kao i komponente za druge auto proizvođače. Kao posljedica naglog rasta uvijek nam je nedostajalo prostora, što bismo kampusom napokon trebali riješiti. S preko 70.000 kvadratnih metara proizvodnog pogona, kampus će nam pružiti prostor za još dublju vertikalnu integraciju i velikoserijsku proizvodnju komponenti koje već razvijamo za druge proizvođače.'

  • +55
  • +52

Mate Rimac predstavio hiperautomobil Nevera

Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat

S obzirom na brzu stopu rasta tvrtke, kampus je dizajniran tako da se može proširiti s vremenom, a da se i dalje uklapa u okruženje. Dugoročno, nova lokacija zapošljavat će više od 2500 zaposlenika, što je dvostruko više od trenutnog broja zaposlenih u Rimac grupi.

Buduće sjedište tvrtke utjelovljuje ne samo vrijednosti tvrtke, već odgovara na sve potrebe zaposlenika. Prostori su dizajnirani tako da budu prijateljski, otvoreni i topli. Istodobno, u skladu s vodećim tehnološkim statusom tvrtke, bit će suvremena, ispunjena svjetlom i inspirirana prirodnim okruženjem. Jedna od vrijednosti tvrtke Rimac, tvrde iz te kompanije, to je da je usmjerena na dobrobit i učenje zaposlenika. Kao rezultat toga, kampus će imati sobu za igre, teretanu, edukacijski centar, restoran, pa čak i vrtić za djecu zaposlenika i sklonište za životinje.

Gradilište Rimac Kampusa

Izvor: Društvene mreže / Autor: RimacAutomobil

U skladu s fokusom Rimca na inovativnost i održivost, novi kompleks sadržavat će mnoge pametne i jedinstvene značajke. Među njima su urbana močvara i livade, vrt na krovu restorana, uzgoj hrane, domaće životinje i drugo. U novom kampusu bit će smješteni i konfiguracijska soba, muzej, bar i maloprodajni prostor. Za razliku od većine lokacija u automobilskoj industriji, na kojima su postavljene visoke ograde i razina tajnosti, Rimac Kampus bit će otvoren za javnost i interakcija između posjetitelja, gostiju, znatiželjnika i zaposlenika je poželjna.

Predviđena financijska ulaganja u projekt premašuju 200 milijuna eura, a financira ih u potpunosti tvrtka, uz kredite komercijalnih banaka. Radovi su u punom mahu, a završetak prve faze planiran je 2023. godine, poručuju iz Rimac automobila.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!