PROMJENE NA VRHU

Victoria Zinchuk nova direktorica EBRD-a u Hrvatskoj

20.09.2018 u 11:13

Bionic
Reading

Victoria Zinchuk imenovana je novom direktoricom ureda EBRD-a u Hrvatskoj. Na poziciju voditeljice ureda u Zagrebu, koji broji 17 zaposlenih, stupa 1. studenog

Zinchuk započela je karijeru u EBRD-u 2002. a prije preuzimanja nove dužnosti, uspješno je kao viša bankarica u agribusiness sektoru predvodila transakcije i projekte u zemljama gdje EBRD ulaže, te je realizirala investicijske projekte s ključnim regionalnim i multinacionalnim kompanijama ukupne vrijednosti više od 1 milijarde eura.

Victoria je 2013. osnovala savjetodavni agribusiness tim koji je zadužen za strateški dijalog EBRD-a u agribusiness sektoru, dizajniranje inovativnih financijskih proizvoda i vođenje dijaloga s privatnim investitorima te predstavnicima vlada i financijskih institucija.

Također, 2016. Zinchuk stupila je na funkciju vršiteljice dužnosti voditeljice agribusiness odjela EBRD-a, a tijekom 2018. obnašala je dužnost v.d. direktorice ureda EBRD-a u Maroku. 

Charlotte Ruhe, direktorica EBRD-a za srednju i jugoistočnu Europu, rekla je: ”Veliko nam je zadovoljstvo potvrditi imenovanje Victorie Zinchuk, koja na ovu poziciju donosi entuzijazam, stručnost i energiju. Oslanjajući se na snažne temelje koje Banka ima u Hrvatskoj, Victoria će dodatno proširiti i produbiti naše aktivnosti u zemlji. "

Fokus Banke u Hrvatskoj počiva na korporativnom sektoru. Do sada je EBRD u Hrvatsku uložio više od 3,7 milijardi eura kroz više od 200 projekata, a godišnje u prosjeku uloži oko 200 milijuna eura u nove projekte.

Zinchuk je magistrirala bankarstvo i financije na  Kijevskom državnom sveučilištu za ekonomiju i Sveučilištu Središnje Engleske u Birminghamu. Na novoj poziciji naslijedila je Vedranu Jelušić Kašić koja je obnašala dužnost direktorice ureda EBRD-a u Hrvatskoj u razdoblju od 2013. do 2018. te je nedavno napustila Banku i nastavila poslovnu karijeru u privatnom sektoru.