veliki transfer

Nakon 20 godina u EBRD-u, Vedrana Jelušić Kašić prelazi u Deloitte

04.06.2018 u 16:56

Bionic
Reading

Nakon dvadeset godina provedenih u Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), prvo u Londonu, a posljednjih osam godina u Zagrebu, od kojih je zadnjih pet vodila biznis banke za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku, Vedrana Jelušić Kašić odlazi u Deloitte.

Za Jutarnji list rekla je kako je pomalo je umorna od razvojnog bankarstva, iako njen opstanak u EBRD-u nikada nije bio ugrožen, a Deloitte je, kada su namirisali da bi joj zagrebački mandat mogao biti pred krajem, izašao s izazovnom ponudom.

Od rujna, do kada još treba odraditi nekoliko projekata za EBRD, posao će joj biti razvoj Deloitteovih financijskih usluga u Hrvatskoj, s tendencijom da se njen djelokrug proširi i na regiju.

Kao i EBRD, Deloitte je velika međunarodna institucija. Za razliku od EBRD-a, koji je u vlasništvu 66 država, Europske unije i Europske investicijske banke, i osnovan je kao financijska institucija posvećena razvoju ekonomije u mladim europskim demokracijama, Deloitte je privatna kompanija, s interesima čvrsto usmjerenim prema globalnoj investitorskoj zajednici.