BIVŠI MINISTAR TURIZMA

Veljko Ostojić radit će za Todorićevu Karsimu

23.10.2013 u 16:32

Bionic
Reading

Prije dolaska u Milanovićevu vladu Veljko Ostojić bio je visokopozicionirani menadžer Valamar grupe. Bivši ministar turizma koji je nakon afere sa zemljištem morao odstupiti neće se vratiti u Valamar, nego će karijeru nastaviti u konkurentskoj turističkoj tvrtki - Karisma Hotels Adriatic (KHA), koja je u suvlasništvu Agrokora

Vijest o novom poslovnom angažmanu bivšeg ministra turizma objavila je Slobodna Dalmacija, citirajući gradonačelnika Makarske Tončija Bilića, koji je rekao da će Grad pregovarati s Veljkom Ostojićem o Karisminu preuzimanju gradnje hotelskoga kompleksa na Biloševcu.

U rujnu su iz Todorićevog koncerna tportalu potvrdili kako Agrokor i meksički partneri s kojima su osnovali Karsima Hotels Adriatic pregovaraju preuzimanju makarskog projekta Hotel Romana, oko čijeg se zemljišta već dulje od desetljeća vode sudske bitke s bivšim vlasnicima nacionaliziranog zemljišta.

Prije ulaska u Vladu, iz koje je otišao nakon afere sa zemljištem u Balama, bivši ministar turizma Veljko Ostojić bio je predsjednik uprave Rivijere Poreč, članice Valamar grupe.

Tvrtku Karisma Hotels Adriatic osnovali su meksička Karisme International, njemački TUI Travela i hrvatski Agrokor. Već su preuzeli hotel na Koločepu, a osim Hotela Romana, zainteresirani su za Hotele Živogošće, Hotele Podgora i bivše vojno odmaralište Kupare.