sancta domenica

Velika akvizicija Slovenaca: Preuzimaju vodeću hrvatsku trgovinu elektronikom iz Svete Nedelje

13.07.2022 u 14:43

Bionic
Reading

Big Bang preuzima 100 posto vlasničkog udjela u tvrtki Sancta Domenica iz Svete Nedelje

Vodeći slovenski trgovac potrošačkom elektronikom Big Bang preuzima 100 posto vlasničkog udjela u tvrtki Sancta Domenica iz Svete Nedelje. Posao još trebaju odobriti agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. Ovim preuzimanjem dobiva se jak regionalni igrač s 30 poslovnica u dvije zemlje, dvije moderne online trgovine.

U svakom slučaju potvrđuje se pozicija lidera na hrvatskom i slovenskom tržištu sa šest milijuna kupaca. Grupacija će imati više od 550 zaposlenika, piše Jutarnji list. Big Bang, Big Partner i Grupa Sancta Domenica ostvarili su u 2021. godini ukupno 255 milijuna eura prihoda, a predviđa se da će do 2025. godine ukupni prihodi narasti na više od 300 milijuna eura.

'Uspjeli smo pronaći strateškog partnera za Sancta Domenicu koji razumije našu priču, poznaje industriju i stavlja kupce i zaposlenike na prvo mjesto. Sancta Domenica će u strateškom partnerstvu s Big Bangom održati svoj brend, a usto u društvu ostaju ključni kadrovi koji su proteklih godina višestruko dokazali da su spremni za sve izazove', istaknula je Vesna Ramljak, dosadašnja vlasnica i direktorica Sancta Domenice, koja će također u budućnosti imati stratešku ulogu u tvrtki.