UZ ROBNE KUĆE

Varteks prodaje proizvodni pogon u Ivancu

12.01.2011 u 08:59

Bionic
Reading

Uz robne kuće te manje prodajne prostore, Varteks prodaje i cijeli ivanečki proizvodni pogon radi, kako se objašnjava, smanjenja kreditne izloženosti i stabilizacije likvidnosti

Proizvodni pogon najveće domaće tekstilne kompanije u Ivancu nalazi se nedaleko od gradskog središta, a sastoji se od više objekata ukupne površine 2.487 četvorna metra, od čega 1.300 čine proizvodni prostori, a ostalo otpada na skladišta te ostale prostore. Ti su prostori više od godinu dana prazni, budući da je u njima još 2009. prestala proizvodnja koja je, kako je tada rečeno, privremeno iz Ivanca premještena u pogone u Varaždinu i Bednji.

Osim ivanečkog pogona, Varteks prodaje polovicu svojih robnih kuća, odnosno city centara, i to u Varaždinu, Rijeci, Puli i Daruvaru. U slučaju prodaje spomenutih četiriju robnih kuća, Varteksu će u Hrvatskoj ostati, sudeći prema službenom popisu njegovih nekretnina, još robne kuće u Zagrebu, Splitu, Sisku i Vinkovcima.

Varaždinski City Centar Varteks nalazi se na Franjevačkom trgu, odmah uz središnji varaždinski trg, a sastoji se od podruma, prizemlja i dva kata te potkrovlja, ukupne površine 2.544 četvorna metra. U neposrednoj blizini Korza, na Koblerovom trgu, nalazi se riječki City Centar Varteks od gotovo tri tisuće četvorna metra prizemlja te četiri kata. Riječ je o nekretnini za koju je pokušala kupiti Signum Grupa, no kupoprodajni je ugovor raskinut sredinom prošle godine, a direktor riječkog poduzeća je prijavljen zbog pokušaja prevare.

Treća robna kuća koju Varteks prodaje nalazi se u Puli, točnije u Ciscuttijevoj ulici, a njezinih pet katova i prizemlje imaju ukupnu površinu od 1.178 četvorna metra. Nešto manje, točnije 950 kvadrata, ima daruvarska robna kuća Varteks. Riječ je o trokatnici s prizemljem i podrumom na Trgu kralja Tomislava.

Osim ovih robnih kuća, najveća domaća tekstilna kompanija prodaje i četiri od ukupno svojih sedamdesetak manjih prodajnih prostora u Hrvatskoj. Riječ je o poslovnom prostru od 117 četvorna metra u Garešnici te od 188 kvadrata u Kutini, kao i dva poslovna prostora u Zagrebu: na Horvaćanskoj cesti koji ima ukupno 167 kvadrata te Ulici Ivana Šibla od 493 četvorna metra.
Prodaja Varteksovih nekretnina u Hrvatskoj uslijedila je nakon gomilanja gubitaka u poslovanju minulih godina, odnosno osjetnog smanjen broja inozemnih prodajnih prostora u njegovom vlasništvu. Tako od četrdesetak trgovina koje je 2002. preuzeo u Srbiji i Crnoj Gori, Varteks sada još ima pet Levi's shopova u Srbiji, ako je suditi po podacima objavljenim na korporativnim stranicama.