potvrdila hanfa

Valamaru odobrena ponuda za preuzimanje Hotela Makarska

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 16.05.2018 15:54
  • Objavljeno 16.05.2018 u 15:54
Valamar Dubrovnik President

Valamar Dubrovnik President

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Media ex Machina d.o.o.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je Valamar Rivijeri objavu ponude za preuzimanje preostalih dionica Hotela Makarska, po cijeni od 278 kuna po dionici, objavila je u srijedu Hanfa.

Hotelska kompanija Valamar Rivijera stekla je do sada 621.086 redovnih dionica, ukupnog nominalnog iznosa 124,2 milijuna kuna, a te dionice čine 55,48 posto temeljnog kapitala Hotela Makarska. Te dionice Valamar je kupio od države u prvom dijelu ove godine za 172,6 milijuna kuna, o čemu je početkom travnja potpisao i ugovor s Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP).

Time je za Valamar nastala i obveza objavljivanja ponude za preuzimanje preostalih dionica Hotela Makarska, a u toj se ponudi obvezuje platiti 278 kuna po dionici.

Valamar u tom poslu zajednički djeluje s AZ d.o.o., društvom za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima, a temeljem ugovora o suradnji od 27. prosinca prošle godine.

U rješenju Hanfe se podsjeća i da predmet ponude za preuzimanje nisu dionice na kojima je zasnovan teret (upisan ili neupisan). Naime, Vlada je krajem travnja odlučila da se iz prodaje izuzme 151.886 redovnih dionica Hotela Makarska, koje čine 13,56 posto temeljnog kapitala te hotelske tvrtke, kako bi CERP mogao izvršiti obvezu prema prijašnjim vlasnicima za oduzetu imovinu.

Po zadnjim podacima sa Zagrebačke burze, Valamar ima 55,48 posto dionica Hotela Makarska, dok je slijedeći najveći pojedinačni dioničar Mesna industrija Braća Pivac, koja drži 19,56 posto, te CERP odnosno država s 15,25 posto.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!