TRŽIŠTE KAPITALA

Življi dan na burzi, najlikvidnija dionica Valamar Riviere

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je upisalo i peti uzastopni dan rasta, pri čemu je likvidnost čak i nešto ojačala u odnosu na zadnje trgovinske dane. CROBEX je porastao 0,6 posto, dok je uži indeks CROBEX10 zaključio 0,7 posto u zelenom

Ukupni dionički promet je iznosio 11,5 milijuna kuna, što je najviše u zadnjih tjedan dana, čemu je doprinijela i blok transakcija dionicom Podravke u iznosu od 2,1 milijun kuna. Živo je bilo i u redovnom trgovanju, s čak tri milijunaša, gdje je najlikvidnija bila dionica Valamar Riviere, koja je na 2,7 milijuna kuna prometa porasla oko 1 posto.

Nešto ispod dva milijuna kuna prometa su prikupile dionice Podravke i Hrvatskog Telekoma te pritom zabilježile porast cijene od 1,7 posto i 0,6 posto. Titula dobitnika dana ipak ide dionici Hotela Tučepi, koja je skočila 9 posto, a u stopu ju slijedi Jadroplov s 8,3 posto rasta.

Na strani gubitnika, od likvidnijih izdanja, izdvaja se dionica Arena Hospitality Groupa, koja je izgubila 3 posto na vrijednosti, a slab dan je imala i dionica još jednog hotelijera Plave lagune koja je oslabila 2,4 posto.

Dobitnik dana Hoteli Tučepi +8,97% 340,00

Gubitnik dana Arena Hospitality Group -2,97% 424,00

CROBEX +0,64% 1840,08

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.