CILJ JE 401.000 VOZILA

Upravni odbor vodećeg ruskog proizvođača automobila odobrio investicijski program tvrtke za 2023., vrijedan 585 milijuna dolara

27.12.2022 u 07:13

Bionic
Reading

Upravni odbor vodećeg ruskog proizvođača automobila AvtoVAZ odobrio je investicijski program tvrtke za 2023. u iznosu nešto manjem od 40 milijardi rubalja ili 585 milijuna dolara, izvijestila je u ponedjeljak ruska novinska agencija RIA

Renault je ranije ove godine ruskoj državi prodao većinski udio u proizvođaču automobila AvtoVAZ-u, navodno za jedan rubalj, uz mogućnost otkupa u roku od šest godina. Po istom principu, za jedan euro, svoju imovinu u Rusiji prodao je i Nissan.

U mjesecima nakon početka ruske invazije na Ukrajinu u veljači, AvtoVAZ je smanjio proizvodnju zbog nedostatka komponenti. Ranije ovog mjeseca, ministarstvo industrije i trgovine Ruske Federacije izvijestilo je da je Upravni odbor AvtoVAZ-a odobrio proizvodni plan tvrtke za 2023. na razini od 401.000 vozila, izvijestila je RIA.

Do 6. prosinca AvtoVAZ je u ovoj godini proizveo 200.000 vozila, navodi se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici te tvrtke najpoznatije po modelu automobila Lada.

Inače, krajem studenoga ove godine rusko ministarstvo industrije i trgovine objavilo je da se u bivšoj tvornici francuskog Renaulta u Moskvi nakon dva desetljeća stanke ponovno pokrenula proizvodnja Moskviča, automobilskog brenda iz sovjetske ere.