odluka sutra

Uprava Croatia Airlinesa nada se da će sud zabraniti štrajk pilota i osoblja

08.08.2018 u 15:03

Bionic
Reading

Branka Sremac iz uprave Croatia Airlinesa izrazila je nadu da će sutrašnja presuda Županijskog suda o zakonitosti štrajka u toj tvrtki potvrditi i osnažiti privremenu mjeru o njegovoj zabrani kako bi štrajk u vrhuncu sezone bio spriječen. Na današnjem višesatnom ročištu saslušani su svjedoci koje su obje strane predložile, prošlo je uobičajenim tijekom i za sutra je zakazana objava presude u 12 sati, rekla je.

Istaknula je da i uprava i sindikati imaju svoja očekivanja, te da uprava želi svoje socijalne odnose sa svojim socijalnim partnerima uređivati kao i do sada.

"Croatia Airlines je tvrtka koja ima dugu povijest kolektivnog pregovaranja, preko već 15 i više godina kolektivnog ugovora, i htjeli bismo da se to nastavi i da se ovakve konfliktne situacije ne prelijevaju na naše putnike, pogotovo na vrhuncu sezone", rekla je Sremac.

Ponovila je da je privremena mjera tu, ona je na snazi i do tada nema štrajka. Na opasku da su sindikati zadovoljni s današnjim ročištem, Sremac je rekla da ovakav ishod sigurno ni za koga nije optimističan.

"Mi danas stojimo ovdje umjesto da radimo svoj posao i vozimo putnike. Ne znam tko može biti zadovoljan i optimist s time da se raspravljamo o svojim unutarnjim stvarima i materijalnim zahtjevima na ovaj način i pred cijelom hrvatskom javnošću i na županijskom sudu. Kakav god ishod sutra bio ja mislim da je to poraz za sve radnike Croatia Airlinesa", rekla je Sremac.

  • +6
Croatia Airlines Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL