pretvara se u hotel

Uprava Agrokora seli iz Ciboninog tornja, zgrada prodana Kinezima

01.04.2017 u 08:24

Bionic
Reading

Uprava Agrokora seli se iz Ciboninog tornja u Zagrebu na novu lokaciju. Kako bi se postigle potrebne uštede za stabilizaciju poslovanja, neboder u Savskoj se prazni, a u njega će ući kineski investitor koji će ga preurediti u hotel s pet zvjezdica, doznaje tportal iz relativno dobro upućenih izvora

Naš izvor tvrdi kako su ruske banke odlučile isprazniti Cibonin toranj i upravu Agrokora preseliti u Pisarovinu, gdje je inače smještena Uprava i proizvodnja Jamnice.

Osim što će tako uštedjeti nekoliko milijuna eura godišnje, novi šefovi najveće domaće tvrtke moći će svakog dana nagledati crpljenje najvažnijeg strateškog resursa u svijetu – pitke vode.

Što se sudbine Ciboninog tornja tiče, njega bi za još nepoznat iznos trebao preuzeti poznati kineski hotelski lanac Shang Tsung.

Preuređenje zgrade počet će idućeg tjedna, a očekuje se da će hotel u prve dvije godine poslovanja imati popunjenost od 85 posto zbog velikog interesa ruskih gospodarstvenika koji će dolaziti u Hrvatsku sklapati nove poslove.

Izvor dodaje da će novi zagrebački hotel opskrbljivati isključivo tvrtke iz sastava Agrokora ne bi li se tako podigla efikasnost tvrtke.

Istovremeno će Jamnica početi s masovnim izvozom vode s Janina vrela u Rusiju. Ta je zemlja pogođena sušom koja traje od 2013. 'Voda će se kamionima i kanaderima prevoziti na Kavkaz gdje će se njome navodnjavati ruske plantaže peršina', rekao nam je zasad anonimni izvor.

Dodatno, ruski list Glas Severomorska piše kako postoji i velik potencijal za suradnju ruske Sjeverne flote i Leda.

Ledo, naime, ima vrhunske stručnjake i tehnologiju za zamrzavanje, a ruski admirali već godinama imaju problema sa skrivanjem nuklearnih podmornica ispod polarne kape koja se topi zbog globalnog zatopljenja.

'Te su informacije točne, ali nije sigurno o tome pričati. Govori se i da će Kinezi preuzeti Belje i PIK Vinkovce. Zasitili su se riže, a poznato je da samo Slavonija i Baranja imaju potencijal nahraniti Kinu. Nitko ne zna što nas čeka, molim vas nemojte me citirati', rekao je tportalu stručnjak za sigurnost Slaven Horvat, koji napominje kako je sve glasine potrebno uzeti s dozom opreza zato što je danas 1. april, dan u kojem se čak i neduhoviti ljudi trude biti duhoviti.