zvali i slovenci

Udruga cestovnih prijevoznika nema veze s najavljenom blokadom granice: Ni na koji način ne sudjelujemo u toj akciji

29.09.2021 u 11:11

Bionic
Reading

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika ograđuje se od za petak, 1. listopada 2021., najavljenih blokada prometa na graničnim prijelazima, priopćili su u srijedu iz te udruge

Predsjednik Udruge Dragutin Kranjčec izjavio je za Hinu kako su ga kontaktirali slovenski kolege vezano uz najavljeni prosvjed, no i kako on nije znao tko ga i zašto organizira. Kasnije je, rekao je, doznao da ga najvjerojatnije organizira "gospođa koja je organizirala prosvjede protiv nošenja maski u jednoj zagorskoj školi", te kako njegova udruga nema i ne želi imati nikakve veze s najavljenim događajem.

Inače, prema priopćenju Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika društvenim mrežama i servisima za razmjenu poruka šire se pozivi na blokadu prometa u kojima nije naveden apsolutno nikakav kontakt organizatora.

"Stoga smo dužni upozoriti javnost da naša udruga ni na koji način ne sudjeluje u takvoj akciji. Smatramo da postoje važniji problemi na koje treba skrenuti pažnju i što hitnije reagirati. Hrvatski prijevoznici nisu zatvarali granice ni u jeku pandemije koronavirusa; u danima kada su naši vozači čekali u kilometarskim kolonama na granicama izloženi neljudskim uvjetima za 21. stoljeće", stoji u njihovom priopćenju.

Udruga navodi i kako se svakoga dana bori za dobrobit hrvatskih prijevoznika i njihovih vozača.

"Podržavamo demokratsko pravo iskazivanja nezadovoljstva, međutim sumnjamo u prave motive ove akcije. Apeliramo na sve prijevoznika i vozače da osiguraju što veću procijepljenost protiv covida 19. Vjerujemo da pouzdajući se u dosege suvremene medicine možemo osigurati nesmetan protok robe i kruh na stolu za svakoga", zaključuje se u priopćenju.