KRIZA KOMPANIJE

Uber na udaru: Napustio ga još jedan visokopozicionirani menadžer

13.06.2017 u 16:17

Bionic
Reading

Nastavlja se egzodus iz uprave Ubera. U posljednjih nekoliko mjeseci tvrtku je napustilo nekoliko visokopozicioniranih menadžera, a njima se sad pridružio i Emil Michael, viši potpredsjednik i bliski suradnik Uberova šefa Travisa Kalanicka

Navodno njegov odlazak ima veze s preporukama iz izvješća bivšeg američkog državnog tajnika Erica Holdera o korporativnoj praksi i kulturi u Uberu.

Kalanick je angažirao Holdera nakon što se kompanija našla pod udarom brojnih optužbi. Govorilo se o šovinističkom radnom okruženju u kojem menadžeri verbalno i fizički napastuju žene.

Prije nekoliko mjeseci objavljena je snimka prepirke Kalanicka i jednog Uberova vozača, a u veljači je bivša zaposlenica Susan Fowler na svom blogu napisala da je, dok je radila u Uberu, doživjela seksualno uznemiravanje i rodnu diskriminaciju.

Holderovo izvješće, koje još nije objavljeno, navodno preporučuje snažniju kontrolu nad potrošnjom, ljudskim resursima i drugim područjima u kojima su menadžeri na čelu s Kalacnikom imali, tvrdi se, neuobičajenu razinu autonomije za tvrtku Uberove veličine.

Inače, u kompaniji, čije je sjedište u San Franciscu, radi više od 12.000 ljudi.