PRIJEDLOG VLADE

U Upravi Ine ostaje Niko Dalić, a novi članovi Barbara Dorić i Darko Markotić

  • Autor: Z. K./Hina
  • Zadnja izmjena 30.03.2020 18:06
  • Objavljeno 30.03.2020 u 18:06
Ina zgrada

Ina zgrada

Izvor: Promo fotografije / Autor: Boris Ščitar

U Upravi Ine i nadalje bi ostao Niko Dalić, dok bi dva nova člana s hrvatske strane bili Barbara Dorić i Darko Markotić, predložila je u ponedjeljak hrvatska Vlada s telefonske sjednice

Vlada je donijela zaključak kojim Nadzornom odboru Ine predlaže imenovanje Nike Dalića, Barbare Dorić i Darka Markotića za članove Uprave, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na razdoblje od pet godina, priopćeno je iz Vlade, koja je na telefonskoj sjednici donijela i nekoliko kadrovskih odluka.

Naime, početkom ožujka je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike raspisalo natječaj za tri hrvatska člana u Upravu Ine, na mandat od pet godina.

Današnjom odlukom Vlade Nadzornom odboru Ine predloženo je da u Upravi i nadalje ostane Niko Dalić, dok bi novi članovi bili Barbara Dorić, sadašnja direktorica tvrtke LNG Hrvatska, te Darko Markotić, koji je od lipnja prošle godine savjetnik predsjednika Uprave Ine, a na tu je poziciju došao s mjesta operativnog direktora Usluga kupcima i maloprodaje u Ini.

Njihovim imenovanjem Upravu Ine će napustiti Ivan Krešić i Davor Mayer, koji su, kao i Dalić, bili ponovno imenovani za članove Uprave prije nešto više od godinu dana. Nadzorni odbor Ine je, naime, 20. ožujka 2019. godine njih trojicu ponovno imenovao članovima Uprave, a mandat im traje do sutra, 31. ožujka 2020. godine.

Uz tri hrvatska člana, u Upravi Ine su i tri predstavnika mađarskog MOL-a - predsjednik Uprave je Sándor Fasimon, a članovi Ákos Székely​ i Zsolt Pethő.

Mađarski MOL-u drži 49,1 posto dionica Ine, Republika Hrvatska ima 44,8 posto, a privatni i institucionalni investitori 6,1 posto dionica.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!