DOBRA SEZONA

U ninskoj solani ubrali 800 tona soli

20.07.2012 u 10:45

Bionic
Reading

Dobri klimatski uvjeti u srpanjskim danima ninskim su solarima omogućili da uberu preko 800 tona soli, od čega preko četiri tone visokokvalitetne i premium morske soli – ninskog Cvijeta soli, izvijestili su iz Solane Nin

Usprkos kišnom lipnju, prvi su dani berbe započeli s manjim zakašnjenjem od uobičajenog, ali prikupljene količine obećavaju dobar urod i ove godine, posebno ako se održe dosadašnje srpanjske temperature, što se može i očekivati na osnovu preliminarnih vremenskih prognoza.

U Solani Nin, uz prosječno dobar urod soli evidentiraju i 30-postotno povećanje turističkih posjeta u odnosu na prošlu godinu, i to sve zahvaljujući Muzeju soli koji su otvorili početkom kolovoza prošle godine. Polja Solane Nin i njihova tradicionalna proizvodnja soli mamac su za turiste željne novih atrakcija te je solana i jedna od prepoznatljivijih obilježja turističke ponude kraljevskog grada Nina.

Širok asortiman slanih proizvoda Solane Nin obogaćen je slatkom delicijom – tamnom Adria čokoladom u kojoj je uvelike zastupljen Cvijet soli, zbog čega će i ovaj proizvod dodatno pridonijeti brendiranju ninske solane.

'Ove smo godine usmjerili svoje financijske resurse na poboljšanje poslovnih uvjeta, pojačanje prodajnog tima jer nam je fokus širenje na inozemna tržište te na razvoj novih proizvoda, čemu svjedoči suradnja s Adria čokoladom koja je upotpunila našu ponudu s ninskim Cvijetom soli. I dalje ćemo razvijati segment proizvoda s ninskim Cvijetom soli jer nam je cilj pružiti dodatnu vrijednost krajnjim potrošačima i približiti im sve mogućnosti upotrebe ovog nam najsnažnijeg proizvoda', zaključio je Damir Oštrić, direktor Solane Nin.