platforma za kupnju i prodaju

U nešto više od dva mjeseca preko Neostara kupljeno 515 vozila

30.03.2021 u 12:22

Bionic
Reading

Preko Neostara, prve hrvatske platforma za kupnju i prodaju automobila, od 15. siječnja do kraja ožujka dogovorena je prodajna transakcija za 515 vozila dok je sama stranica sakupila više od 3,5 milijuna pregleda

'U Hrvatskoj je tržište rabljenih automobila čak pet puta veće od tržišta novih automobila, dok je u Europskoj uniji tržište rabljenih tri puta veće. Visok broj pregleda platforme u samo dva mjeseca od lansiranja pokazuje da je tržište rabljenih vozila u Hrvatskoj spremno za disrupciju kojom se uvode nova pravila u prodaju i kupovinu rabljenih automobila. Odlični početni rezultati rada platforme potvrđuju da hrvatski korisnici i potencijalni kupci rabljenih vozila imaju potrebu za većom sigurnosti kupoprodajnog procesa na tržištu rabljenih vozila, za neovisnom kontrolom automobila koja se prodaju, a posebno za izdanim jamstvom što korisniku u konačnici pruža sigurnost koju svi želimo', navodi se u priopćenju iz Neostara.

Neostar.com je prošlog tjedna zabilježio prvu potpuno online kupovinu rabljenog vozila, odnosno cijeli je proces od početka do kraja u potpunosti realiziran bez fizičkog povezivanja prodavatelja i kupca.

'Na platformi je trenutno oglašeno 2200 vozila, od sportskih do malih gradskih automobila, a još 900 vozila čeka na provjeru Neoinspektora koji odlučuju hoće li automobil dobiti jamstvo i biti oglašen na platformi. Cilj platforme je korisniku ponuditi što veći izbor provjerenih rabljenih automobila, a svatko može svoj rabljeni automobil staviti na prodaju putem Neostar.com besplatno, uz uvjet da vozilo nije starije od 15 godina ili nije prešlo više od 250.000 kilometara', ističe se u priopćenju.