prvo takvo

U četvrtak se održava FERConnect, okupljanje alumna FER-a

15.06.2023 u 14:03

Bionic
Reading

Okupljanje alumna Fakulteta elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom FERConnect održat će se u četvrtak tom fakultetu, a cilj je okupljanja zajedničkim radom, a kroz inicijative odbora pridonijeti FER-u, ali i cijelom društvu, ističe se u priopćenju

"Tehnološki razvoj omogućava ne samo konkurentnost i rast našeg gospodarstva, nego i stvara pretpostavku za razvoj svih segmenata društva. Alumni FER-a su svojim profesionalnim djelovanjem već desetljećima važan dio tog mehanizma", rekao je uoči okupljanja Mladen Pejković, kako se navodi u priopćenju.

"Jačanjem i čvršćim povezivanjem FER alumni zajednice želimo dati dodatni vjetar u leđa aktivnostima koje stvaraju mjerljivu korist za akademsku i gospodarsku zajednicu te društvo u cjelini", dodao je.

Kako se navodi, riječ je o prvom okupljanju nakon osnivanja Alumni odbora u ožujku, a osim razgovora o životu i karijeri nakon studija, bit će riječi i o aktivnostima u koje se alumni mogu uključiti poput mentorstva i rada Zaklade za potrebite studente.

Okupljenima će se obratiti dekan Vedran Bilas i predsjednik Alumni odbora osnovanog u ožujku Mladen Pejković, a rezultate i planove alumni zajednice predstavit će Davor Tomašković (predsjednik uprave Croatia osiguranja), Igor Strejček (direktor Mikroblinka), Renata Rubeša (pomoćnica direktora Sektora za poslovnu integraciju u Hrvatskom operatoru prijenosnog sustava) i Zlatka Tečec Ribarić (direktorica poslovne jedinice u KONČAR – Institutu za elektrotehniku).

  • +5
Mladen Pejković Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Profesori FER-a govorit će o mogućnostima suradnje fakulteta i industrije, a na okupljanju će biti predstavljene i novosti s Fakulteta, razgovarat će se o suradnji s industrijom, ali bit će i prilika za razgovor s profesorima i kolegama na druženju nakon službenog dijela.

Alumni odbor osnovan je na inicijativu dekana FER-a Vedrana Bilasa, s ciljem jačanja suradnje s fakultetom i iskorištavanja potencijala zajednice.