ESPORTOVI

Nakon četiri sezone FER napokon zasjeo na tron League of Legends discipline

23.05.2023 u 16:02

Bionic
Reading

League of Legends je vrlo popularan esport naslov u kojem su ove sezone briljirali predstavnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva

Nakon Counter-strike: Global Offensivea i Rocket League-a, 16 tehničkih fakulteta diljem Hrvatske svoja su rivalstva preselila na svima poznati Summoner’s Rift u League of Legendsu.

Treća u nizu odigranih disciplina četvrte sezone kao i svake sezone, nije prošla bez odličnih trenutaka, čudnih izbora likova i uzbudljivog finala. S obzirom na to da pulski studenti koji su prošle sezone dominirali disciplinom u svim mečevima nisu igrali u istom sastavu, bilo je sigurno da će se na vrhu tablice ponovo naći neki novi tim. Kao najveći favoriti isticali su se predstavnici Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina (FOI), uvijek odlična ekipa s Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) kao i ekipa s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Student Esports Tournament

Od samog starta odličnu predstavu pokazali su i studenti s Veleučilišta u Bjelovaru. Kroz konzistentan performans svog dvojca u donjoj stazi, dokazali su da su ove sezone zasluženo među najboljima. Borili su se do samog kraja te su priredili trenutke koji će zasigurno ući u SET anale te nastup okrunili trećim mjestom. Nadmašila ih je ekipa s FOI-a koja je od početka discipline pokazala dominaciju i naznake o potencijalnom i dugo očekivanom povratku LoL titule u Varaždin.

Mijenjali su laneove, pokazali da znaju kombinirati veliki broj championa, ali čak im ni vanserijski nastup njihovog adc-a, Sitra, u finalnoj seriji najbolji od pet nije bio dovoljan za nadmašiti FER-ovce.

Studenti s FER-a u treću disciplinu SET-a ušli su kao glavni favoriti. U finalnu Bo5 seriju došli su pobjedama kroz ‘Upper Bracket’, a svoje najveće rivale, FOI, pobijedili su u čak dvije serije. U velikom finalu igrali su odlično, a uz male poteškoće u četvrtom meču serije, izveli su fantastične 'krađe' najbitnijih ciljeva na mapi te osigurali prvo mjesto League of Legends discipline Lige S.

Trenutno se igra pretposljednja disciplina te ujedno i najnovija igra u rosteru, Rainbow Six Siege, a finalne mečeve lige A i lige S možete pratiti na službenom Twitch kanalu SET-a 24. i 25. svibnja s početkom u 18h. Finale League of Legends discipline lige S možete pogledati ovdje.