KRAH BIZNISA

Tvrtka 'Papak kuhar' Mate Jankovića pred stečajem

23.04.2021 u 13:06

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu pokrenuo je postupak za otvaranje stečaja nad Papak kuharom j.d.o.o, tvrtkom proslavljenog hrvatskog chefa Mate Jankovića zbog utvrđenog duga nešto većeg od 85.000 kuna

Sudskim zaključkom naređuje se Mati Jankoviću kao pravnom zastupniku 'Papak kuhara' da u zakonskom roku od osam dana sudu dostavi izvješće o financijskom stanju tvrtke, a u protivnom odredit će se njegovo saslušanje.

“U slučaju neodazivanja na saslušanje sud može osobi ovlaštenoj za zastupanje dužnika odrediti dovođenje, a može je i kazniti novčanom kaznom u iznosu do 10.000 kuna”, ističe se u sudskoj odluci u kojoj je navedeno i da je ročište o pokretanju stečaju Jankovićeve tvrtke zakazano za 1. srpnja.

Janković je 'Papak kuhar' kao jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o) osnovao u srpnju 2018. s temeljnim kapitalom od 10 kuna, a u sudskom registru navodi se kao direktor i jedini osnivač tvrtke, prema podacima Fine, sa samo jednim zaposlenim.

Proslavljeni chef, sudionik kulinarskih showova i promotor piva Mate Janković poznat je i po kuhanju stradalnicima potresa u Petrinji. U svojim čestim medijskim nastupima isticao je i kako se 'Papak kuhar' bavi savjetovanjem u gastronomiji i marketingu.