zanimljive kombinacije

Tvrtka koja će privremeno zbrinjavati zagrebački glomazni otpad surađivala s Pripuzom; evo što je poručio njima, a što Tomaševiću

18.08.2021 u 14:02

Bionic
Reading

Tvrtka Unija Nova iz Sesvetskog Kraljevca, s kojom je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević dogovorio privremeno zbrinjavanje glomaznog otpada, lani je sudjelovala u natječaju za biootpad s tvrtkom Ce-za-r poduzetnika Petra Pripuza

Dogovor koji bi trebao trajati 75 dana, dok Grad, prema Tomaševićevu planu, ne nabavi dvije drobilice za otpad, pozdravio je i sam Petar Pripuz, javlja Jutarnji list. On posljednjih tjedan dana često istupa u javnosti, oponirajući gradonačelniku i njegovim planovima za rješavanje problema otpada u gradu, posebno nakon što je Tomašević poništio gotovo 100 milijuna kuna vrijedan natječaj za zbrinjavanje glomaznog otpada na kojem je jedan od ponuđača bio i Pripuz.

Inače, iz tvrtke C.I.O.S. nedavno su ponudili Tomaševiću da privremeno i bez naknade za Grad skladišti glomazni otpad. Tomašević se na taj prijedlog nije očitovao, a sada je isti dogovor sklopio s tvrtkom Unija Nova iako Grad plaća to 195.000 kuna. Pripuz je, komentirajući dogovor Tomaševića i Unije Nove, pozdravio sklopljeni posao, ali se i pitao zašto gradonačelnik nije pristao na njegovu ponudu jer je - besplatna.

'Pozdravljam dogovor koji je postignut i pohvalno je od gospodina Keblara, vlasnika Unije Nove, da je i on pokazao društvenu odgovornost kao što je i Ce-za-r svojevremeno putem medija ponudio Gradu da će bez naknade uskladištiti sve količine glomaznog otpada. Pritom, osobno poznajem gospodina Keblara jer su naše firme zajedno sudjelovale na brojnim natječajima i mogu sve najbolje reći o firmi', poručio je Petar Pripuz Jutarnjem.

Što se tvrtke Unija Nova tiče, prema dostupnoj dokumentaciji, ona se pojavila i kao jedan od ponuditelja u lanjskom natječaju za biootpad vrijednom 75 milijuna kuna. Svoju je ponudu dala u zajednici ponuditelja, uključujući tvrtke Eko-Flor Plus i Ce-za-r, obje pod C.I.O.S. Grupom.

Na tom natječaju, s ponudom od 71 milijun kuna, zajednica nije prošla jer je imala najskuplju ponudu. Inače, kako se može vidjeti iz javnih poslovnih podataka, riječ je o obiteljskoj tvrtki vlasnika i direktora Damira Keblara, koja dosad nije poslovala s Gradom Zagrebom. Uredno posluju s godišnjim prihodima od oko 50 milijuna kuna, a redovito ih angažira Hrvatska pošta, za koju zbrinjavaju 'neopasan tehnološki otpad'.