pet puta više

Turisti iz čak 106 zemalja koristili Uber tijekom adventa

26.01.2022 u 16:28

Bionic
Reading

Uber se još jednom pokazao kao jedna od omiljenih opcija gradskog prijevoza za brojne turiste koji su posjetili Hrvatsku tijekom adventa. U usporedbi s istim razdobljem 2020., Uber je u Zagrebu koristilo gotovo pet puta više međunarodnih turista i preko četiri puta više na razini cijele Hrvatske.

Rezultati pokazuju kako se mobilnost tijekom adventa u Zagrebu oporavila u odnosu na 2020. Zabilježen je veliki priljev stranih turista u glavni grad, no još uvijek nisu dosegnute pretpandemijske razine. Popularne lokacije u Zagrebu posjetili su korisnici Ubera iz čak 106 zemalja svijeta. Među njima su turisti iz SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke, a zanimljivo je da se Uberom u Hrvatskoj vozio značajan broj korisnika iz Kazahstana.

Iako su gradske vožnje najpopularnije, neki korisnici odlučili su se na nešto dulja putovanja. Među kojima se ističe prijevoz Uberom od Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb do Pule, dugačak čak 288 kilometara, što je ujedno i najdulja vožnja zabilježena tijekom adventa.