PO KRATKOM POSTUPKU

Trgovački sud već imenovao Ramljaka i zabranio ovrhe

  • Autor: L.F./Hina
  • Zadnja izmjena 10.04.2017 14:03
  • Objavljeno 10.04.2017 u 10:41
Odluku je donijela sutkinja Nevenka Siladi Rstić

Odluku je donijela sutkinja Nevenka Siladi Rstić

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Trgovački sud u Zagrebu u ponedjeljak je imenovao Antu Ramljaka izvanrednim povjerenikom Agrokora te zabranio pokretanje i vođenje parničnih, ovršnih, upravnih i postupaka osiguranja i dr. protiv Agrokora i njegova 24 povezana i ovisna društva u Hrvatskoj, a čime se omogućuje deblokada računa koncerna i njegovih tvrtki

Trgovački sud u Zagrebu, po sutkinji Nevenki Siladi Rstić, u ponedjeljak je otvorio postupak izvanredne uprave nad Agrokorom i njegova 24 povezana i ovisna društva u Hrvatskoj te je imenovao izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka. 

Postupak izvanredne uprave, sukladno Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, otvoren je u 9,50 sati, a nakon što je Vlada jutros odlukom za povjerenika predložila Ramljaka. 

Dokument: "Imenovanje povjerenika Ante Ramljaka"

Pozvani su svi vjerovnici da izvanrednom povjereniku prijave svoje tražbine u roku od 60 dana, dok se razlučni i izlučni vjerovnici pozivaju da obavijeste povjerenika o svojim pravima. 

Također, Agrokorovi dužnici pozvani su da svoje obveze prema koncernu ispunjavaju bez odgode

Trgovački sud u Zagrebu u ponedjeljak je donio i rješenje da se zabranjuje pokretanje i vođenje parničnih, ovršnih, upravnih i postupaka osiguranja i ostvarenja prava na odvojeno namirenje te se nalaže prestanak izvršavanja osnova za plaćanje protiv Agrokora i njegova 24 povezana i ovisna društava. 

Dokument: "Zabrana parničnih, ovršnih, upravnih postupaka"

Među tim ovisnim društvima su primjerice Belje, Jamnica, Konzum, Zvijezda, Vupik, PIK Vrbovec, Ledo, Solana Pag, Tisak itd. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!