TROŠKOVI OVRHE

Todorić: Ramljak svojim odvjetnicima za četiri stranice teksta plaća više od 100.000 kuna

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 10.01.2018 18:23
  • Objavljeno 10.01.2018 u 18:21
Ivica Todorić

Ivica Todorić

Izvor: Cropix / Autor: WENN.com / CROPIX

U svoj novom blogu Ivica Todorić upozorava na prevelike troškove ovrhe koju je izvanredni povjerenik Ante Ramljak pokrenuo protiv njegove tvrtke Agrokor projekti. Blog prenosimo u cijelosti

Dana 3. siječnja 2018. godine na oglasnoj ploči suda objavljeno je rješenje o ovrsi protiv mog društva Agrokor projekt, a prema ovršnom prijedlogu kojeg su sastavili Ramljakovi odvjetnici. Po pitanju samog rješenja i navodnog duga stvari će rješavati sud, ali druga stvar bode u oči..

Na kraju rješenja navodi se odvjetnički trošak u iznosu od 87.400 kn za pisanje prijedloga za ovrhu, što uvećano za PDV u iznosu od 21.870 kn iznosi čak 109.350 kn!! Priložena je i punomoć kojom Ramljak angažira svoje odvjetnike za navedeno pisanje, a sve na trošak Agrokora. Prijedlog za ovrhu i punomoć potpisanu od Ramljaka možete vidjeti u prilogu.

  • +43
  • +40

Ivica Todorić jioš jednom je napao izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic

Dakle, za četiri stranice teksta preko 100.000 kn, to je više od 25.000 kn po stranici! Blagajnica u Konzumu, kao i većina građana Hrvatske, mora preko dvije godine raditi da bi zaradila navedeni iznos, a ovdje se toliko plaća za četiri tipizirane stranice.

 

Navedeno je još gore kad se zna da u koncernu ima zaposleno preko 60 pravnika, koje Ramljak nije otpustio i od kojih barem polovica zna napisati prijedlog za ovrhu. Za to postoje predlošci koje u uredima ispunjavaju čak i studenti. Zašto pored pravne službe plaćati odvjetnicima preko 100.000 kn za tako običnu radnju??

Odgovor je isti kao i na pitanje zašto su angažirani drugi brojni stručnjaci koji ne rade ništa – zato da bi se iz Agrokora putem raznih troškova izvlačili novci. Uz ovakvu izvanrednu upravu, ovakvim tempom i uz ovakve troškove, jasno je zašto za vjerovnike nema novaca i zašto moraju otpisivati svoja potraživanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!