OSVAJANJE ISTOKA

Todorić kupuje mesni biznis u Rusiji

Ivica Todorić

Ivica Todorić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Agrokor će u sljedeća dva mjeseca finalizirati novu akviziciju u Rusiji u vrijednosti oko 200 milijuna eura u mesnom segmentu, najavio je Ivica Todorić na radnom doručku u organizaciji EBRD-a

Na radnom doručku na temu konkurentnosti vlasnik Agrokora rekao je da je novac već prikupljen, a ugovori bi trebali biti potpisani za otprilike dva mjeseca, piše Business.hr

'Teško je biti konkurentan u utakmici s globalnim igračima. Devedesetih je bilo gotova nemoguća misija kupiti tvrtku u tranzicijskim zemljama, restrukturirati je i učiniti uspješnom. No to je tako i danas. Međutim, danas najveći svjetski igrači gledaju Agrokor s poštovanjem', kazao je Todorić.

Kao najvažnije za svaku kompaniju istaknuo je ulaganje u menadžment. 'Mi smo malo tržište i tvrtke koje smo kupili, poput Leda, tada su imale jednog konkurenta i tržište od 20 milijuna ljudi. Danas je ta kompanija izložena konkurenciji i konkurira na stranim tržištima', rekao je Todorić.

Kad su preuzeli Ledo, imao je 15 milijuna eura prometa, a danas ima 300 milijuna, dodaje Todorić, dok je EBIT tada iznosio milijun eura, a danas je 50 milijuna eura. 'Hrvatsku čeka ulazak u Europsku uniju, ali mi smo kao poslovni subjekt već dvadeset godina u Europskoj uniji', istaknuo je Todorić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi