ŠIRENJE CARSTVA

Todorić kupio 18 trgovina Jadrankomerca

Ivica Todorić

Ivica Todorić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Većinski paket dionica Jadrankomerca u stečaju koji je bio u vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju prodan je za 31,43 milijuna kuna Konzumu

Nakon što je prije 15 dana Konzum Ivice Todorića na javnoj dražbi izlicitirao nevjerojatnih 90 milijuna kuna i po toj vrtoglavoj cijeni uspio kupiti 11 marketa Trgovačkog Opatija u stečaju i dotadašnju ulogu zakupca zamijenio vlasničkom, od jučer je dodatno proširio svoje trgovačko carstvo.

Svih 18 prehrambenih trgovina koje je Konzum imao u zakupu, a sada je postao njihov vlasnik, nalaze se na odličnim lokacijama, piše Novi list. Između ostalog postao je vlasnikom Robne kuće u Crikvenici, te velike samoposluge u Novom Vinodolskom, a njegove su od jučer i trgovine u Jadranovu, Dramlju, Selcu, Klenovici, Bribiru, Grižanima i Triblju.

Na jučerašnjoj javnoj dražbi, većinski paket dionica Jadrankomerca d.d. u stečaju Crikvenica, u vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju od 86.349 dionica ili 66 posto, prodan je za 31.439.366,33 kuna Konzumu d.d. Zagreb. Na dražbi je, osim Konzuma d.d., u čije je ime licitirao Marijan Repušić, sudjelovalo i trgovačko poduzeće Krk iz Malinske koje je ponudilo početnu cijenu od 31.359.366,33 kuna. Početnu cijenu po dionici od 50 eura ili 363,17 kuna odredio je HFP, po srednjem tečaju HNB na dan 10. svibnja ove godine. No, Konzum je ponudio veću cijenu za sto tisuća kuna, nakon čega je poduzeće Krk odustalo od daljnje dražbe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi