PROMJENE S NOVOM GODINOM

Tko su novi ljudi koji će nadzirati varaždinski Varteks?

  • Autor: Ivica Kruhoberec
  • Zadnja izmjena 05.01.2015 11:57
  • Objavljeno 05.01.2015 u 11:57
varteks

varteks

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Jurinec

Zahvaljujući gotovo 17 posto dionica Varteksa koje ima u vlasništvu, Nenad Bakić, jedan od najpoznatijih investitora na tržištu kapitala, trenutno je najveći dioničar te varaždinske tekstilne kompanije. Ova promjena u vlasničkoj strukturi odrazila se i na sastav nadzornog odbora u kojem odnedavno više nema dugogodišnjeg člana Milana Horvata, bivšeg prvog čovjeka nekadašnje Fima grupe, te Stjepana Igreca, bivšeg vlasnika ATP Igrec Transporti

Milan Horvat i Stjepan Igrec više nisu članovi nadzornog odbora Varteksa jer im je istekao četverogodišnjeg mandat. Naime, na glavnoj skupštini dioničara, održanoj krajem prošle godine, imenovani su novi članovi - bivši zamjenik predsjednika Uprave Hanfe Ivo Šulenta te direktor HUP-a Davor Majetić.

Nakon Bakića, koji je u listopadu kupio 30 tisuća dionica Varteksa, sljedeća na listi dioničara je sama kompanija: u trezoru drži nešto više od osam posto dionica.

Slijedi Karlovačka banka, tvrtka Varteks ESOP (sedam posto) te tajanstveni ulagač s nešto više od šest posto dionica, skriven na skrbničkom računu kod Raiffeisen banke, i Stjepan Igrec (šest posto). Među prvih deset dioničara su i Vladimir Košćec, umirovljeni bankar i poduzetnik, te njegova dvojica sinova: Dražen i Zoran. Potonji je i dalje na čelu uprave Varteksa.

Osim o imenovanju novih članova NO, dioničari su na skupštini, koja je prvi put nakon dugo vremena održana iza zatvorenih vrata za medije, raspravljali i o poslovanju Varteksa u 2013. godini. Jednoglasno su prihvatili odluku da se ostvarena dobit od 63,4 milijuna kuna, koja je posljedica prodaje imovine, iskoristi za pokriće gubitaka iz prethodnih razdoblja.


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!