HAKERSKI NAPAD

Tesco Bank privremeno obustavio online transakcije

07.11.2016 u 13:50

Bionic
Reading

Tesco Bank u ponedjeljak je objavio privremenu obustavu online transakcija nakon što je s oko 20.000 tekućih računa njegovih klijenata uklonjen novac poslije napada prevaranata preko vikenda, ali kartice klijenti mogu slobodno koristiti u trgovinama i na bankomatima

Iz banke u vlasništvu britanskog lanca supermarketa Tesco objavili su da su otkrili značajne neovlaštene kriminalne aktivnosti na tekućim računima klijenata u subotu kasno navečer i nedjelju rano ujutro.

Izvršni direktor Benny Higgins objavio je da su na 40.000 tekućih računa zabilježene sumnjive transakcije i da je s polovine računa podignut novac.

Poručio je da je obustavio online transakcije dok situacija ne bude pod kontrolom, premda se klijenti, kazao je, mogu i dalje služiti svojim karticama u trgovinama i podizati novac s bankomata.

‘Svaki financijski gubitak koji proizlazi iz ovih neovlaštenih aktivnosti snosit će banka. Klijentima ne prijeti financijski rizik’, kazao je Higgins za BBC radio.

Dodao je da će trošak za banku, koja kaže da ima gotovo osam milijuna računa svojih klijenata, biti velika, ali ne i golema brojka.

‘Radi se o 20 tisuća klijenata. Mislimo da će biti relativno malen iznos koji je otišao, no još uvijek radimo na tome’, poručio je Higgins.