IZLAZ U MODELU C

Tempo: gubitak od 22,9 mil. kn u prva tri kvartala

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 27.10.2010 19:23
  • Objavljeno 27.10.2010 u 19:17
muškarac, posao

muškarac, posao

Izvor: Corbis / Autor: Holger Scheibe/Corbis

Građevinska tvrtka Tempo u prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s gubitkom od 22,9 milijuna kuna, što je za 26 posto manji gubitak nego u isto vrijeme lani, a Uprava tvrtke u objašnjenjima financijskih izvješća navodi kako je Tempo, po svim relevantnim pokazateljima, jedan od subjekata na kojeg će se primjenjivati smjernice Vlade za pomoć društvima u poteškoćama po modelu C

'Financijsko restrukturiranje uz pomoć države preko programa C uvelike će odrediti budućnost društva', navodi se u međuizvještaju poslovodstva.

Uprava, kako se ističe, namjerava provesti financijsko restrukturiranje - barem dio obveza prema državi i državnim poduzećima izmiriti kompenzacijski s potraživanjima od iste ili na neki drugi način koji je u skladu sa smjernicama za pomoć poduzetnicima u teškoćama.

Po podacima iz devetomjesečnog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi, Tempo je u prva tri kvaratala ove godine ostvario ukupne prihode od 58,89 milijuna kuna što je pad prihoda za 33 posto u odnosu na isto vrijeme lani, dok su istovremeno rashodi smanjeni za 31,6 posto, na 81,82 milijuna kuna.

Iz Uprave tvrtke navode da je pad prihoda za 33 posto rezultat pomanjkanja investicija u graditeljstvu i potražnje za stanovima i poslovnim prostorima.

Logična posljedica ovakvog pada prihoda je gubitak, koji je ipak manji u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, napominje se u objašnjenjima i dodaje da je, s obzirom da je kupaca investitorskih projekata kao i kupaca stanova sve manje, zaposlenost kapaciteta i smanjenje troškova poslovanja postala glavna briga Uprave.

'Tekuću likvidnost za poslove koji su u tijeku, kao i obveze prema zaposlenicima i dobavljačima nastojimo koliko toliko držati pod kontrolom uz odgodu rokova plaćanja', ističu iz Tempa.

Odlukom Uprave utvrđeno je zamrzavanje plaća na razini rujna 2008. godine te ubrzan postupak smanjenja broja režijskog osoblja u dogovoru sa sindikatom i radničkim vijećem, navodi se u obrazloženjima devetomjesečnog izvješća.

Po tim je podacima, Tempo smanjio broj zaposlenih broj zaposlenih sa 383 krajem prošle godine na 307 krajem rujna ove godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi