SAMO SE ŠALIO

Tedeschi ne planira preuzeti Podravku

06.11.2009 u 14:23

Bionic
Reading

Na upit Zagrebačke burze o postojanju plana za preuzimanje iz Atlantic Grupe odgovorili su da u ovom trenutku nemaju plan za preuzimanje Podravke

Zagrebačka je burza upit Atlantic Grupi uputila temeljem medijskih spekulacija da je ta tvrtka zainteresirana za preuzimanje Podravke, a koje je neizravno potaknuo i predsjednik i glavni izvršni direktor Atlantica Emil Tedeschi izjavom da je Grupa načelno zainteresirana za Podravku u kontekstu širenja svog poslovanja

Špekulacije o interesu za preuzimanje Podravke pozitivno su se odrazile na kretanje cijene dionice koprivničke tvrtke. Dionica je danas nastavila rasti, dostigavši najvišu razinu u posljednja tri tjedna (316,90 kuna).

Među zainteresiranima za preuzimanje Podravke spominje se i varaždinska Vindija. Dragutin Drk, većinski vlasnik vlasnik izjavio je za Večernji lsit da bi Podravka trebala ostati u domaćem vlasništvu, i to radi konkurentnosti i stabilnosti hrvatskog gospodarstva. Drk se ne čudi tolikom interesu za koprivničku prehrambenu industriju, jer ipak je riječ o jednoj zdravoj kompaniji.

Ljubo Jurčić, novi predsjednik NO-a još jednom je poručio da sada nije vrijeme za prodaju državnog udjela jer se prije svega treba pozabaviti stabilizacijom poslovanja. Nadalje ističe kako ne želi da Podravka zbog menadžerske afere postane lak plijen.