PREDSJEDNICA UPRAVE HBOR-a

Tamara Perko izabrana u Upravni odbor Europske udruge dugoročnih investitora

  • Autor: Z. K./Hina
  • Zadnja izmjena 11.11.2019 14:29
  • Objavljeno 11.11.2019 u 14:29
Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a na otvaranju ureda HBOR-a u Varaždinu

Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a na otvaranju ureda HBOR-a u Varaždinu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Tomislav Huha

Predsjednica Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) Tamara Perko izabrana je za članicu Upravnog odbora Europske udruge dugoročnih investitora (ELTI) koja okuplja 29 financijskih institucija i čija aktiva ukupno iznosi 1,7 bilijuna eura, priopćili su u ponedjeljak iz HBOR-a

Većinu članica ELTI-ja čine nacionalne financijske institucije, a ostale dolaze iz redova multilateralnih i regionalnih te nebankarskih financijskih institucija. Imenovanjem predstavnika HBOR-a u Upravni odbor ELTI-ja, stoji u priopćenju, jača se utjecaj manjih razvojnih banaka na rad udruge i stavove koje ona, kao glasnogovornik svih članova, iznosi prema EU tijelima.

Tim je imenovanjem HBOR bogatiji za još jednu funkciju jer je Perko i članica Upravnog vijeće Europske udruge javnih banaka (EAPB), te predsjednica Upravnog odbora Međubankarskog udruženja Narodne Republike Kine i zemalja srednje i istočne Europe.

"Ulaskom u upravljanje ELTI-em potvrđen je ugled HBOR-a među europskim financijskim institucijama, a omogućen nam je i značajniji utjecaj na regulativu te poticanje dugoročnog financiranja investicija. U tom smislu omogućeno nam je promicati inicijative koje će pozitivno utjecati na razvoj konkurentnosti europskih, ali posebice hrvatskih poduzetnika", izjavila je Perko.

Udruga ELTI osnovana je 2013. godine radi promicanja neprofitnih ciljeva na međunarodnoj razini kao što su jačanje suradnje s europskim institucijama koje se bave dugoročnim financiranjem, razvijanje koncepta dugoročnog ulaganja u gospodarski i financijski sektor, poticanje istraživanja o dugoročnim ulaganjima, izvještavanje EU i njezinih institucija o ulozi i potencijalu članova, omogućavanje pristupa i razmjene informacija članova o EU pitanjima te nacionalnim programima i specifičnostima. HBOR je član ELTI-ja od njegova osnutka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!