NOVI PODACI

Talijani drže gotovo 82 posto dionica Viktora Lenca

01.10.2018 u 14:10

Bionic
Reading

Talijanski Palumbo group zajedno s tvrtkom P&L Shiprepair Holding nakon ponude za preuzimanje Brodogradilišta Viktor Lenac drži gotovo 82 posto dionicar Lenca, pokazuju podatci iz u ponedjeljak objavljenog izvješća o preuzimanju

Palumbo group, koji djeluje zajednički s P&L-om, je sredinom kolovoza objavio ponudu za preuzimanje Lenca, po cijeni od 9,26 kuna po dionici.

Tu je ponudu prihvatilo 157 dioničara, koji su talijanskoj kompaniji prodali 6.968.599 dionica Brodogradilišta Viktor Lenac, a koje predstavljaju 41,45 posto temeljnog kapitala i daju pravo na 43,59 posto glasova na glavnoj skupštini, navodi se u izvješću o preuzimanju.

Nakon ponude za preuzimanje, Palumbo drži ukupno 10.035.888 redovnih dionica Lenca, koje predstavljaju 59,69 posto temeljnog kapitala i daju 62,77 glasačkih prava na glavnoj skupštini, budući da 825.187 dionica drži sam Viktor Lenac, prava iz kojih miruju. P&L Shiprepair Holding imatelj je 3.745.572 dionice, koje predstavljaju 22,28 posto temeljnog kapitala i daju 23,43 posto glasačkih prava na glavnoj skupštini, navodi se u izvješću.

Tako Palumbo i P&L nakon ponude za preuzimanje zajedno drže 81,97 posto dionica Brodogradilišta Viktor Lenac.

Hanfa je 10. kolovoza Palumbo groupu odobrila objavljivanje ponude za preuzimanje Brodogradilišta Viktor Lenac, a po cijeni od 9,26 kuna po dionici.

  • +6
Brodogradilište Viktor Lenac Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Obveza objave ponude za preuzimanje nastala je 11. lipnja ove godine, jer je Palumbo zajedno s P&L-om, koji je registriran na Malti, a također je u vlasništvu obitelji Palumbo, držao ukupno 40,5 posto dionica Lenca.

Sjedište Palumbo groupa je u Napulju, a glavna mu je djelatnost brodogradnja, izgradnja jahti po narudžbi i jedinstvenim mogućnostima popravka.

Palumbo group ima mrežu od pet brodogradilišta u Sredozemlju, jedno na Atlantskom oceanu, dva nova gradilišta, 14 pristaništa, od kojih jedno predstavlja drugo najveće pristanište u Europi te nudi široku paletu specijaliziranih usluga za bilo koju vrstu plovila i jahti, naveli su iz talijanske kompanije sredinom lipnja kada su putem Zagrebačke burze izvijestili da je za njih nastala obveza objave ponude za preuzimanje Brodogradilišta Viktor Lenac.