TRŽIŠTE KAPITALA

Dionica Brodogradilišta Viktor Lenac uzletjela 16,5 posto

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon jučerašnjeg rasta, indeksi su se ponovno vratili u negativan teritorij, pri čemu je indeks CROBEX oslabio 0,1 posto na 1.844,19 bodova, dok je uži indeks CROBEX10 izgubio 0,2 posto na vrijednosti. Od sektorskih indeksa, najviše je izgubio indeks građevinskog sektora, čija se vrijednost smanjila za 1,6 posto, dok je najviše profitirao indeks sektora industrije s rastom od 2 posto

Ukupno je protrgovano oko 9,8 milijuna kuna, od čega je 2,5 milijuna kuna ostvareno u blok trgovanju dionicom Podravke. I u redovnom trgovanju Podravka je bila najlikvidnije izdanje, s prometom od 1,4 milijuna kuna te padom cijene od 0,3 posto.

Aktivne su bile i dionice Valamar Riviere, koje su na prometu od 1,2 milijuna kuna ojačale 0,2 posto nakon što je HANFA kompaniji dala zeleno svjetlo za objavu ponude za preuzimanjem Hotela Makarska. Milijunski promet su ostvarile još dionice Hrvatskog Telekoma, čija je cijena ojačala 0,6 posto na prometu od 1,1 milijun kuna.

Titulu dobitnika dana je ipak pokupila dionica Brodogradilišta Viktor Lenac, koja je uzletjela 16,5 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Istarske kreditne banke i Zagrebačke banke, koje su zabilježile rast od 5,5 posto i 2,8 posto.

S druge strane, dionice Končar-Elektroindustrije su potonule 4,2 posto, dionice Ingre su oslabile 2,6 posto, dok su dionice Maistre kliznule 2 posto.

Dobitnik dana Brodogradilište Viktor Lenac +16,49% 11,30

Gubitnik dana Končar-Elektroindustrija -4,17% 690,00

CROBEX -0,12% 1.844,19

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!