AGROKOROV 'DJED' U IMOTSKOM

'Svi su drugi dobili priliku, osim Todorića'

Ante Todorić

Ante Todorić

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Na otvorenju trgovačkog centra Park&Shop u Imotskom, Ante Todorić, otac Ivice Todorića i djed Ante Todorića mlađeg, požalio se novinarima da Agrokor tek sada ulaže u njihov rodni kraj te obitelji

'U ime cijele moje brojne obitelji iznimno me veseli to što smo opet s jednom važnom akcijom u Imotskom. Ali žalosti me činjenica da smo premalo tu. Ja nikad nisam, posebno u svojim godinama, spreman govoriti o grešnicima, ali o grijehu svakako. Posve je sigurno da smo jako malo učinili od 1990. To je grijeh Imotske krajine i onih koji su je vodili. Mi smo se htjeli tu angažirati. Ima onih koji sada kažu: Todorići u Sinju, Makarskoj, a nema ih u Imotskom. Mi smo prije svega htjeli doći u Imotski. Moj sin pisao je pismo namjere 1992. najprije za Vinariju, pa za Agrokoku, pa za Napredak', izjavio je Ante Todorić za Večernji list.

Objašnjava da je u te tri firme radilo tada oko 1.500 ljudi, a njegov sin Ivica jamčio je nastavak zapošljavanja, širenje djelatnosti, nove investicije i, najvažnije, plaćanje nominalne vrijednosti dionica i državi i privatnicima.

'Svi drugi dobili su te kapacitete, samo Todorići nisu. Ovo je prilika da u ime obitelji kažem da to nije naš grijeh. Htjeli smo. Neka danas netko obrazloži zašto je propala Agrokoka! Mi smo jamčili nastavak njezina razvoja. Zašto nam nisu dali Vinariju kad je imala 500 zaposlenih? Sad kuka cijela Imotska krajina, svi načelnici i gradonačelnici, traže od moga sina da uzme Vinariju. Srce me boli i pitam se zašto je sve to propalo. Ali, bilo bi dobro da se ta knjiga zatvori, ne živi se od prošlosti, živi se od akcija! Ova današnja krupan je doprinos. I neka nam dragi Bog bude na pomoći i neka nam Matanova spretnost pomogne da to bude novi nukleus', zaključio je Todorić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi