izvrsni rezultati

Sunčani Hvar s 25 posto više noćenja i 20 posto većim prihodima

19.07.2017 u 08:33

Bionic
Reading

Hotelska kompanija Sunčani Hvar od početka godine do ljeta zabilježila je 25 posto više noćenja i 20 posto veće prihode nego lani, a takve rezultate iz te kompanije ocjenjuju povijesno rekordnima i očekuju nastavak pozitivnih trendova u glavnom ljetnom dijelu sezone

‘Sunčani Hvar u predsezoni ove godine odnosno u prvih šest mjeseci, ostvario je više prihoda nego u špici lanjske sezone, za što je zaslužna strategija ljudskih resursa te nove investicije, rekordan broj vjenčanja i poslovnih događanja, kao i povećan broja dolazaka turista sa svih ključnih tržišta’, ističu iz te kompanije.

Dodaju da je rast broja noćenja i prihoda praćen rastom prosječnih cijena i prosječnom popunjenošću hotela u svibnju i lipnju od gotovo 90 posto.

Iznose i podatke da 25 posto više noćenja u prvih šest mjeseci ove godine znači 14 tisuća noćenja više, odnosno da su ih imali blizu 70 tisuća, dok je porast ukupnih prihoda od 20 posto ostvaren s 54,3 milijuna kuna, što je 8 milijuna kuna više nego u prvih šest mjeseci prošle godine

Komentirajući takve rezultate, predsjednica Uprave Sunčanog Hvara Gordana Tomičić naglasila je da su višegodišnjim razvojem direktnih kanala prodaje na tržištima više platežne moći najviše dobili kod prihoda i noćenja posljednjih nekoliko godina.

‘Uložili smo dosta napora u razvoj i unapređenje tradicionalnih kanala prodaje i turizam doživljaja, te smo segmentirali ključne snažne partnere s kojima smo otvorili nova tržišta i intenzivirali turistička kretanja izvan glavnog dijela sezone. Tako u prvih šest mjeseci ove godine imamo rast iz svih emitivnih zemalja, od Brazila, Australije, Skandinavije do Tajvana, dok nam tržišta SAD-a i Velike Britanije rastu za visokih 30, odnosno 40 posto, a najveći porast ostvarili smo na novootvorenom tržištu Indije, s čak 90 posto više noćenja’, objasnila je Tomičić.

Važnim za takve uspjehe ističe i strategiju ljudskih resursa, te što su u toj kompaniji u ovu sezonu ušli s popunjenim svim radnim mjestima i s više od 500 sezonaca.

‘S obzirom na stanje na tržištu rada u Hrvatskoj, prioritet nam je bio osigurati dovoljan broj kandidata za rad, koji će kroz selekcijski postupak kvalitetno popuniti otvorena radna mjesta. S druge strane, već više godina želimo zadržati motivirane zaposlenike i omogućiti im daljnji rast i razvoj unutar kompanije kroz programe edukacija i treninga, te planom razvoja karijere i dodjeljivanjem mentora usmjeravati njihove specijalizacije’, poručila je direktorica ljudskih resursa Sunčanog Hvara Blaženka Tomičić.