SKUPŠTINA SVJETSKE BANKE

Šuker i Rohatinski putuju u Washington

07.10.2010 u 15:47

Bionic
Reading

Hrvatsko izaslanstvo u kojem će biti predstavnici Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke sudjelovat će na Godišnjoj skupštini Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koja se održava u Washingtonu od 8. do 10. listopada, izvijestili su danas iz Ministarstva financija

Izaslanstvo Hrvatske predvodi potpredsjednik Vlade RH i ministar financija Ivan Šuker, a izaslanstvo HNB-a guverener Željko Rohatinski.

Kako ističu iz Ministarstva financija, tijekom održavanja Godišnje skupštine hrvatsko će izaslanstvo održati niz sastanaka u Svjetskoj banci i MMF-u.

Tako će se potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker susresti, između ostalih, s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i srednju Aziju Philippe Le Houerouom, direktorom za Hrvatsku Peterom Harroldom te izvršnim direktorom Rudolfom Jan Treffersom

'Ključne teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će stanje na postojećim projektima, daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata, podršku koju Banka pruža daljnjem gospodarskom razvoju u Hrvatskoj te financiranju aktivnosti na približavanju RH članstvu u Europskoj uniji', navodi se u priopćenju.

Izaslanstva Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će sastanke s predstavnicima MMF-a i to s izvršnim direktorom u MMF-u Age F. P. Bakkerom te voditeljicom misije MMF-a za Hrvatsku Zuzanom Murgasovom.

Razgovarat će se o trenutnoj makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te mjerama koje se provode u cilju prevladavanja utjecaja globalne ekonomske krize, ističu iz Ministarstva financija.

Napominju i da će se tijekom boravka u Washingtonu organizirati i nekoliko bilateralnih sastanaka kao što je sastanak u Ministarstvu financija SAD-a.