KARIJERE

Stephan Blieweis novi je direktor kompanije EVN Croatia Plin

12.07.2023 u 12:02

Bionic
Reading

Stephan Blieweis novi je direktor EVN Croatia Plin d.o.o. Na mjesto direktora EVN Croatia Plin d.o.o. imenovan je s mjesta voditelja Odjela trgovanja energijom EVN Grupe, pozicije koju će i dalje nastaviti obnašati. Tvrtku u Hrvatskoj će voditi zajedno s Peterom Zarubom koji je član Uprave EVN Croatia Plin od siječnja 2017.

Svojim velikim iskustvom u energetskom poslovanju EVN-a doprinijet će daljnjoj plinofikaciji Dalmacije i Like te povećanju broja privatnih i poslovnih korisnika, izvijestili su iz tvrtke.

Diplomirao je 2005. na bečkom Fakultetu ekonomije i poslovnog upravljanja. EVN-u se pridružio 2013. kada je počeo raditi u Odjelu nabave energije (Energy Procurement Department). U sklopu EVN-a obnašao je rukovodeće funkcije u nabavi i trgovanju, a prije dolaska u EVN iskustvo je stekao u kompanijama u poslovima trgovanja energentima i drugim dobrima na azijskom i europskom tržištu.

EVN Croatia Plin u Dalmaciji posluje od 2009. na području Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Ličko-senjske županije gdje na temelju koncesije gradi plinsku distributivnu mrežu.