17,2 milijuna kuna

Srpski 'kralj šećera' preko tvrtke s Djevičanskih otoka kupio zemljište u Savudriji?

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 10.01.2019 13:17
  • Objavljeno 10.01.2019 u 13:17
Miodrag Kostić

Miodrag Kostić

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Zemljište u Savudriji, koje se u procesu stečaja tvrtke Vila Savudrija na dražbi početkom prosinca prodavalo po početnoj cijeni od jedne kune, Trgovački sud u Pazinu dosudio je tvrtki 'Čista voda projekt' za 17,2 milijuna kuna.

Prema podacima sa sudskog registra, radi se o tvrtki čiji je osnivač Vinemont Ventures registriran na Britanskim Djevičanskim Otocima, kompanija u čijem su vlasništvu tvrtke koje se povezuju sa srpskim poduzetnikom Miodragom Kostićem, inače od jeseni 2017. vlasnikom susjednog hotelskog resorta Skiper resort, u čijem je sastavu i Hotel Kempinski. Na četvrtoj, a prvoj uspješnoj dražbi prošle godine sudjelovalo je čak 30-ak kandidata za zemljište na kojem je prije desetak godina trebao niknuti luksuzni turistički resort, no propalo je jer nije bilo ulagača, javlja Poslovni dnevnik.

Kako stoji u rješenju Suda, kupac Čista voda projekt, kojeg zastupa beogradska odvjetnica Jasminka Milutinović, dužan je u roku od 30 dana od pravomoćnosti rješenja uplatiti razliku kupovnine preko iznosa uplaćene jamčevine, i to iznos od 16,2 milijuna kuna.

Ako se kupnja realizira, to će biti i posljednji uvjet za okončanje stečaja tvrtke Vila Savudrija, potvrdila je Poslovnom dnevniku stečajna upraviteljica Ljubica Juranović Skočić, koja međutim nije mogla potvrditi stoji li iza Čiste vode Miodrag Kostić, kako se nagađa.

O Kostićevom interesu za to zemljište već se pisalo, i takvo ulaganje uklapalo bi se u investicijski ciklus koji je Kostić započeo u tom kraju. Njegova MK Grupa krajem 2017 od austrijske HETA-a kupila je 100-postotne udjele u svim društvima Skiper grupe, pridruživši te kapacitete hotelima u Srbiji i Portorožu.

Usto, Kostić je krajem prošle godine postao većinski vlasnik Aerodroma Portorož u kojem sada ima 53 posto udjela. Zanima ga i preuzimanje 41,7-postotnog udjela u Savi, najvećoj turističkoj grupaciji u Sloveniji u čijem sastavu su hoteli na Bledu, Terme 3000, Lječilište Radenci, Terme Ptuj, Terme Banovci i Hoteli Bernardin.

  • +8
  • +5

Miodrag Kostić

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!