ZANIMA GA POLJOPRIVREDNI DIO

Srpski kralj šećera želi dio Agrokora: Bit ćemo veliki investitor!

13.02.2018 u 10:15

Bionic
Reading

Srpski biznismen Miodrag Kostić poznat kao Kralj šećera prvi put je javno iskazao interes za kupnju barem jednog dijela Agrokora. Kostićevo poslovno carstvo obuhvaća poljoprivredu, trgovinu i turizam, s prihodima veći su od milijardu eura. U Hrvatskoj je nedavno kupio turistički kompleks Rezidencija Skiper kod Umaga

'Agrokor je velika kompanija, s velikim assetima. Svakako neće ostati u obliku jedne kompanije. Pratimo nagodbu, i u skladu s tim - sigurno će doći do prodaje. U onom dijelu prerade poljoprivrede, bit ćemo veliki investitor', rekao je Kostić za RTL.

Najavio je kako će još ulagati u Hrvatsku. Smatra da bi bolji politički odnosi povećali broj srpskih turista na hrvatskoj obali.

'U Grčkoj za vrijeme ljetnih raspusta 800 tisuća Srba putuje u Grčku. Ja sam siguran, da su nam politički odnosi bolji nego danas, da bi veliki broj tih Srba došao u Hrvatsku. S obzirom na dužinu hrvatske obale, nema sumnje da je najveći potencijal za razvoj turizma u Hrvatskoj. I logično je za nas kao velikog investitora u turizam, da uložimo u Hrvatsku', dodaje Kostić.

'Svrha ovakvih sastanaka je da kažu: ne, mi smo se promijenili, nemojmo pričati o različitostima. Idemo pričati o sličnostima. Dajte da vidimo što možemo napraviti. Mi smo prvi komšije. Važnije su dobri odnosi s prvim komšijama nego bratom u Americi', smatra Kostić.

  • +11
Miodrag Kostić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL