rat za šećer

Viro i srpski 'kralj šećera' tuku se oko dvije šećerane u Srbiji

šećer

šećer

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je austrijskoj kompaniji Agrana da preuzme srpski Sunoko, koji je u vlasništvu Miodraga Kostića, čime su Kostiću otvorene sve prepreke za preuzimanje šećerana u Crvenki i Žablju na koje je oko bacio i hrvatski Viro

Komisija je navela da je u postupku utvrđeno da je prodajom neće biti narušena konkurencija na tržištu proizvodnje, otkupa i prerade šećerne repe kao niti veleprodaje šećera u Srbiji. 

Kostić sada nema prepreka pri preuzimanju šećerana koje je na prodaju ponudio posrnuli Helenic Sugar. Prodaju se šećerane u Crvenki i Žablju, a koje žele kupiti poduzetnik Petar Matijević te hrvatski Viro s francuskim Cristal Unionom. 

Iz Vira su prošli tjedna potvrdili da su se javili na poziv za iskazivanje interesa za kupnju dviju srbijanskih šećerana, no kako se radi tek o iskazu interesa te u ovom trenutku nisu informirani o nastavku procesa. Portal agrobiz.hr objavio je kako 'najveće šanse za preuzimanje dvije srpske šećerane u Crvenki i Žablju ima Viro tvornica šećera iz Hrvatske s francuskom grupom Cristal Union'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!