USKLAĐIVANJE

Sprema se rezanje menadžerskih plaća

01.04.2009 u 15:29

Bionic
Reading

Svi moramo nositi jednak teret krize, pa i menadžeri u javnim i privatnim tvrtkama, rekao je premijer Ivo Sanader nakon današnje sastanka s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i sindikalnih središnjica

U iduću srijedu održat će se izvanredna sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća na kojoj će se raspravljati o usklađivanju politike plaća i cijena u javnom, lokalnom i privatnom sektoru. Prema riječima Damira Kuštraka, predsjednika HUP-a, poslodavci su svjesni težine situacije i podržavaju Vladinu inicijativu usklađivanja primanja.

Idući tjedan prema Saboru bi Vlada trebala uputiti izmjene i dopune Zakona o radu, ali prije toga, u ponedjeljak, sastat će se poslodavci i sindikati kako bi razriješili sve preostale dvojbe.

'Želimo završiti priču o Zakonu o radu. On je jedan od uvjeta da se zatvori 19. poglavlje u pregovorima za ulazak u EU. Iako su ti pregovori trenutno blokirani, želimo riješiti sve ostale uvjete kako bismo bili spremni kad se razgovori nastave. Zasad je riječ samo o usuglašavanju s normama EU-a, a kasnije ćemo ići u izradu potpuno novog zakona o radu', rekao je Sanader.