'prilagođavanje poslovanja'

Šok u Pivovarni Laško, Heineken najavio desetke otkaza

Pivovarna Laško

Pivovarna Laško

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak

Proizvodnja piva seli u potpunosti u Laško, a sektor računovodstva u Poljsku

Pivovarna Laško Union, koja je u vlasništvu multinacionalke Heineken, već je počela dijeliti otkaze zaposlenicima iz poslovnih razloga. Do sada je iz poslovnih razloga uručen 31 otkaz, konačan broj viškova još nije poznat, a prema neslužbenim informacijama ljubljanskog Dela ukupan broj mogao bi biti blizu 50.

U Pivovarni Laško Union, koja je u vlasništvu Heinekena, pojašnjavaju kako tvrtka stalno prilagođava svoje poslovanje promjenama u poslovnom okruženju, slijedeći cilj jačanja stabilnosti i dugoročne održivosti poslovanja. Prema najavama, dio proizvodnje piva Union trenutno se seli u Laško, dok će punjenje i logistička djelatnost, administrativne i korporativne funkcije, te Union Museum and Pub ostati na lokaciji nasuprot ljubljanskog Tivolija.

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak

Drugi dio poslovne konsolidacije odnosi se na područje financija, posebice računovodstva, jer tvrtka objedinjuje procese, matične podatke, tehnologiju i alate te organizira rad s drugim Heineken sestrinskim tvrtkama u Europi. Prema navodima tvrtke, ovi novi procesi sada će se odvijati pod okriljem središnjeg ureda Heinekena u Krakovu, s ciljem digitalizacije, optimizacije i centralizacije procesa. Heineken je već i ranije dijelio otkaze u Sloveniji. Nakon što je nizozemski div postao vlasnik Pivovarne Laško Union, 120 radnika je 2016. godine ostalo bez posla. Tada je za otpremnine bilo predviđeno 6,5 milijuna eura.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!