POSLOVNI REZULTATI

Snažan skok dobiti Deutsche Telekoma

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 05.11.2015 11:46
  • Objavljeno 05.11.2015 u 11:45
Deutsche Telekom

Deutsche Telekom

Izvor: Promo fotografije / Autor: Deutsche Telekom

Njemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom izvijestio je u četvrtak o snažnom skoku tromjesečne dobiti zahvaljujući većem broju mobilnih pretplatnika u SAD-u i skoku broja klijenata na usluge vezane za optičku infrastrukturu u matičnoj Njemačkoj.

U razdoblju od srpnja do rujna neto dobit njemačkog diva povećana je 59,9 posto, na 809 milijuna eura. Prilagođena za posebne faktore, uvećana je 30 posto i iznosila je milijardu eura.

Prilagođena dobit prije poreza, kamata, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) porasla je 12,9 posto, na 5,2 milijarde eura.

Neto prihodi iznosili su u trećem tromjesečju 17,1 milijardu eura i viši su 9,3 posto nego u istom lanjskom razdoblju.

"Rezultatima Deutsche Telekoma u trećem tromjesečju 2015. dominirale su dvoznamenkaste stope rasta najvažnijih financijskih pokazatelja", konstatiraju u DT-u.

Kao glavne oslonce rasta u trećem tromjesečju naveli su veći broj pretplatnika na usluge mobilne telefonije u SAD-u i snažan rast broja klijenata u matičnoj Njemačkoj na usluge koje pružaju putem optičke infrastrukture.

Ulaganja na razini grupe iznosila su u trećem tromjesečju 2,6 milijardi eura, što 8,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju ako se izuzmu troškovi mobilnog spektra.

DT je potvrdio procjenu ovogodišnje prilagođene EBITDA od oko 18,3 milijarde eura. U prošloj godini iznosila je 17,6 milijardi eura.

"Odlučno nastavljamo s našom strategijom", konstatirao je izvršni direktor Tim Hoettges. "Temelj rasta i dalje su visoka ulaganja u pojačanje širokopojasnog pristupa Internetu i u bolje veze", dodaje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!