više od 60.000 gostiju

Smjena turista na Makarskom primorju: Velike gužve na cestama, na trajektima se jedva nađe mjesta

13.08.2022 u 13:32

Bionic
Reading

Još jednu veliku ljetnu smjenu turista na Makarskom primorju gdje boravi više od 60 tisuća registriranih gostiju prate gužve u cestovnom i trajektnom prometu, doznaje je se od nadležnih službi

Na državnoj cesti D8 u oba smjera vozi se usporeno i u dužim kolonama nerijetko s kraćim zastojima, dok se gužve stvaraju i na prilaznim cestama turističkim mjestima. Od Baškog Polja do ulaza na autocestu kod Zagvozda promet je bez zastoja, uz manja čekanja na naplatnim postajama.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u svih šest današnjih plovidbi je popunjen, malo je slobodnih mjesta za polazak u 21 sat, a za sve sutrašnje plovidbe prema Braču ima još poneko slobodno mjesto. S Brača prema Makarskoj danas i sutra sve su plovidbe popunjene, a prva slobodna mjesta tek su za plovidbu u ponedjeljak u 20 sati.

Na liniji Drvenik – Sučuraj plove dva trajekta i čekanje na ukrcaj je do pola sata, a s Hvara prema kopnu na ukrcaj se čeka oko sat i pol. Autobusi stižu u Makarsku sa zakašnjenjem, a pri dolasku i odlasku sva su mjesta popunjena.

  • +15
Plaža u Makarskoj Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX

Na Makarskom primorju, prema podacima turističkih ureda odmor provodi više od 60.000 domaćih i stranih gostiju, hoteli u gradu kao i na cijeloj rivijeri su popunjeni, kuće za odmor također, a rijetka su slobodna mjesta i u privatnom smještaju.

Makarsku je do konca srpnja posjetilo 159.000 gostiju koji su ostvarili 822.000 noćenja ili osam posto više nego 2019. dok je noćenja dva posto više nego li predpandemijske godine.