DUBINSKO SNIMANJE

Slovenska Iskra želi preuzeti zagrebačku Elku

14.05.2021 u 08:32

Bionic
Reading

S više od pola milijarde kuna prihoda Elka je oporavljena i restrukturirana kompanija, kaže njen vlasnik M. Hacek

Poslovna klima je ponovo pozitivna, naučili smo živjeti s koronom i za Iskru kao i za mnoga druga slovenska poduzeća može krenuti novi val razvoja, što znači i veća ulaganja u automatizaciju, robotiku i inovativne tehnologije.

Izjavio je to za Poslovni dnevnik direktor Iskre Dušan Šešok, čija je tvrtka u obiteljskom vlasništvu ponovo u fokusu i u Hrvatskoj. Zadnji put je to bilo povodom preuzimanja škvera u Šibeniku od bivšeg tamošnjeg vlasnika – danas uspješno razvijaju poslovanje pod imenom Iskra brodogradilište, no sad je to slijedom objave slovenskih medija vezano za preuzimanje zagrebačke Elke, najveće regionalne tvrtke za proizvodnju kabela i jednog od najvećih hrvatskih izvoznika.

Tragom Iskrine informacije glede procesa oko Elke, o kojoj su obavijestili slovenskog regulatora, doznajemo da transakcija nije završena. Još traje proces, kaže direktor Iskre. Postupak dubinskog snimanja isto potvrđuje.

Na jučerašnjem sastanku nazočili su predstavnici vlasničkog ‘stafa’ obje tvrtke; Matija Šešok, jedan od juniora koji inače vode operativno poslovanje Iskre, kao i član društva Elke Miljenko Hacek. Prema svemu sudeći, riječ je o sastanku cjelodnevnog karaktera, s kojeg se kroz kratke poruke mogao dobiti i okvirni uvid kako Elka posluje.

Hacek je izjavio da je s više od pola milijarde kuna prihoda Elka oporavljena kompanija, stabilna i s provedenim restrukturiranjem. Zadnje dvije godine je pozitivno poslovala. Ostvarili su rast u prošloj godini unatoč pandemiji, a imaju obećavajuće planove za ovu godinu, te se očekuje nastavak rasta.

Matija Šešok, referirajući se na istu temu, poručio je da je Elkino poslovanje u prošloj i ovoj godini takvo da je zanimljiva za Iskru.