POGLED U BUDUĆNOST

Sloković: Ako je Sanaderu jamčevina bila 12 milijuna kuna, za Todorića će biti tri - četiri milijuna eura

23.04.2018 u 14:16

Bionic
Reading

Odvjetnica Ivice Todorića, Jadranka Sloković, nije iznenađena odlukom londonskog suda da ne postoji politička motivacija za progon bivšeg vlasnika Agrokora u Hrvatskoj

'Takvu odluku smo i očekivali', rekla je Sloković, naglašavajući kako se sudski vještak koji je svjedočio kao svjedok obrane 10. travnja nije konzultirao s obranom iz Hrvatske.

Odvjetnica je objasnila kako je nju sud ispitivao kao osobu koja poznaje hrvatsko kazneno pravo.

'Naša osnovna tvrdnja je bila kako je zahtjev za izručenje bio preuranjen. DORH još nije došao blizu faze hoće li tužiti Todorića ili ne. Pokušali smo uvjeriti engleski sud kako su Todoriću time povrijeđena ljudska prava', rekla je Sloković.

Govoreći o jamčevini koju bi sud mogao tražiti kad krene suđenje Todoriću u Hrvatskoj, rekla je da bi se u ovom slučaju mogla očekivati jamčevina od tri, četiri milijuna eura.

'Za Ivu Sanadera jamčevina je bila 12 milijuna kuna', podsjetila je Sloković gostujući na N1 televiziji.

O tome zašto istraga DORH-a toliko dugo traje, Sloković je izjavila kako misli da DORH nije pronašao vještake koji bi mogli pregledati tako opsežnu dokumentaciju.

'Nemamo uvid u cjelokupnu dokumentaciju, to je mnogo više od onog što smo dobili u spisu', rekla je.

'Čim bude gotovo vještačenje, mi ćemo tražiti vještaka koji će nam odgovoriti na neka bitna pitanja', kaže Sloković.

  • +11
Odvjetnici Sloković i Prodanović dolaze na zakazano ročište o izručenju Todorića Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL